13-10-2021

Το Lock 'n' road συνεχίζει το ταξίδι του στην Ευρώπη - Απόψε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο OPEN

Lock N Road - Δελτίο τύπου

Lock 'n' road

 

Η Ευρώπη χωρίς ανάσα

 

 

 

Το ταξίδι του LOCKNROAD συνεχίζεται στο OPEN, απόψε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

 

 

Ο Παναγιώτης Μαρκεζίνης και ο Περικλής Νασόπουλος, μαζί με το συνεργείο της εκπομπής που αποτελείται από μια παρέα νέων ανθρώπων, επιβιβάζονται στο βαν του LOCK ‘N’ ROAD και ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη. Η παρέα κάνει 8.000 χιλιόμετρα οδικώς διασχίζοντας τις ευρωπαϊκές πόλεις και δείχνει πώς γίνονται πια ταξίδια στην εποχή της «πανδημίας».

 

Γνωρίζουν τις πόλεις μέσα από τους ίδιους τους ανθρώπους και συζητάνε με ντόπιους αλλά και με Έλληνες που ζουν εκεί και είναι από διάφορους επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους. Πώς αντιμετωπίζουν τη νέα αυτή πραγματικότητα και πώς έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητά τους;

 

Απόψε το LOCK ‘N’ ROAD εξερευνά το Ζάγκρεμπ με τη βοήθεια της Μπερνάρντα, της ερωτικής μετανάστριας από τον Καναδά, η οποία μίλησε στον Παναγιώτη και στον Περικλή για το πως είναι η ζωή στην Κροατία την εποχή της πανδημίας. Επόμενος σταθμός η  Σλοβενία και η Λιουμπλιάνα. Εκεί η εκπομπή συνάντησε την Σβετλάνα Ιπάτοβα, Ρωσίδα μετανάστρια εργαζόμενη στον τομέα του τουρισμού, αλλά και την Τιάσα που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνας. Πώς είναι να έρχεσαι σε μία ξένη χώρα και το lockdown να σε βρίσκει χωρίς «κοινωνικό κύκλο» και φίλους; Τα δύο κορίτσια ανέλαβαν να ξεναγήσουν την παρέα του LOCK ‘N’ ROAD στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Λίγο αργότερα ο Παναγιώτης και ο Περικλής συναντούν την Αλίνκα τη διάσημη ηθοποιό κουκλοθεάτρου στη Σλοβενία, η οποία τους διηγήθηκε ιστορίες από τους γονείς της, δύο Σλοβένους παρτιζάνους που ερωτεύτηκαν στην αντίσταση. Τα πανέμορφα σκυλιά της Αλίνκα ξεπροβοδίζουν τον Παναγιώτη και τον Περικλή και η ομάδα του LOCK ‘N’ ROAD επιβιβάζεται στο βαν για έναν καινούργιο προορισμό.

Κάθε εβδομάδα η παρέα του LOCK ‘N’ ROAD θα συνεχίζει το ταξίδι της στην Ευρώπη και θα μεταφέρει πώς είναι η Γηραιά Ήπειρος την περίοδο της πανδημίας .

LOCKNROAD, απόψε και κάθε Τετάρτη μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στο OPEN.