20-10-2021

Το Lock 'n' road φτάνει στο Στρασβούργο, απόψε στο OPEN

Lock N Road - Tαξιδιωτική εκπομπή

Lock 'n' road 

 

Η Ευρώπη χωρίς ανάσα 

 

 

 

Το ταξίδι του Lock 'n' road συνεχίζεται στο OPEN, απόψε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.   

Ο Παναγιώτης Μαρκεζίνης και ο Περικλής Νασόπουλος, μαζί με το συνεργείο της εκπομπής που αποτελείται από μια παρέα νέων ανθρώπων, επιβιβάζονται στο βαν του Lock 'n' road και ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη. Η παρέα κάνει 8.000 χιλιόμετρα οδικώς διασχίζοντας τις ευρωπαϊκές πόλεις και δείχνει πώς γίνονται πια ταξίδια στην εποχή της «πανδημίας».  

Γνωρίζουν τις πόλεις μέσα από τους ίδιους τους ανθρώπους και συζητάνε με ντόπιους αλλά και με Έλληνες που ζουν εκεί και είναι από διάφορους επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους. Πώς αντιμετωπίζουν τη νέα αυτή πραγματικότητα και πώς έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητά τους;   

Απόψε το Lock 'n' road φτάνει στο Στρασβούργο και συναντά την Μαργαρίτα Πέτροβιτς, εργαζόμενη στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Αλσατίας και νέα μαμά, η οποία μιλάει για τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία και το καθεστώς της υποχρεωτικής τηλεργασίας σε ένα σπίτι με ένα μωρό. 

Λίγο αργότερα ο Παναγιώτης και ο Περικλής συναντούν την Ευαγγελία Ντζιούνη, Ελληνίδα εργαζόμενη στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Arte η οποία εξηγεί πώς επηρέασε ο κορωνοϊός τη ζωή και τις δραστηριότητες των νέων στην πόλη.  

Τέλος, η Δάφνη Κεραμιδά, εικαστικός, αναλύει τα προβλήματα του καλλιτεχνικού κλάδου, καθώς και τις κρατικές πρωτοβουλίες στήριξης. Λίγο πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους ο Παναγιώτης και ο Περικλής επισκέφτηκαν την πλατεία Μάρκου Μπότσαρη όπου και διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι είχε γραφτεί λάθος πάνω στην επιγραφή η ημερομηνία θανάτου του. Η ιδέα να τη διορθώσουν με μαρκαδοράκι απορρίφτηκε γρήγορα, μόλις είδαν τον Γάλλο αστυνομικό ύψους περίπου δύο μέτρων να περπατάει με τον συνάδελφο του στην πόλη!  

Κάθε εβδομάδα η παρέα του Lock 'n' road θα συνεχίζει το ταξίδι της στην Ευρώπη και θα μεταφέρει πώς είναι η Γηραιά Ήπειρος την περίοδο της πανδημίας . 

 

Lock 'n' road, απόψε και κάθε Τετάρτη μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στο OPEN.