26-10-2021

Το Travel guide με τον Θάνο Παπαδημητρίου ταξιδεύει στις Κυκλάδες

Travel guide Μήλος, Κίμωλος

Το «Travel guide» ταξιδεύει στις Κυκλάδες

 

 

Το «Travel guide» με τον Θάνο Παπαδημητρίου ταξιδεύει στα δύο πανέμορφα νησιά των δυτικών Κυκλάδων τη Μήλο και την Κίμωλο, απόψε μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο OPEN. Με αφετηρία τον Αδάμαντα το κεντρικό λιμάνι του νησιού ξεκινά ένα «σαφάρι» παραλιών με στάσεις στο Τσιγκράδο – την παραλία της περιπέτειας – την κοσμοπολίτικη Φυριπλάκα και φυσικά το διάσημο Κλέφτικο με τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς. Στη συνέχεια ο Θάνος Παπαδημητρίου φτάνει στο δημοφιλές Σαρακήνικο με το σεληνιακό του τοπίο αλλά και στην ξεχωριστή παραλία Θειωρυχεία που είναι μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς, καθώς εδώ υπήρχε ορυχείο εξόρυξης θείου. 

Ο Θάνος Παπαδημητρίου πηγαίνει στα…«σύρματα» τα σημερινά πάρκινγκ για τις βάρκες των ψαράδων, σκαμμένα σε ηφαιστειογενή πετρώματα, χαρακτηριστικό αξιοθέατο στον παραθαλάσσιο οικισμό Κλήμα. Με φόντο το απέραντο γαλάζιο απολαμβάνει το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα ψηλά στην Πλάκα, την πρωτεύουσα της Μήλου

Το ταξίδι όμως συνεχίζεται απέναντι στην Κίμωλο με τις πρωτότυπες βάρκες-βιβλιοθήκες και σημείο αναφοράς την παραλία Πράσσα, μία από τις ωραιότερες της Ελλάδας. 

Αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις δίπλα στη θάλασσα, συμπληρώνουν ένα επεισόδιο που τα έχει όλα! 

Γιατί το αληθινό ταξίδι είναι για να το μοιράζεσαι.

 

«Travel guide», απόψε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο OPEN.