26-10-2021

Συναρπαστικές ξένες ταινίες σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στο #OpenMyCinema

Peterloo - Ξένη ταινία

Δύο συναρπαστικές ξένες ταινίες σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στο #OpenMyCinema αυτή την εβδομάδα

Οι πρώτες τηλεοπτικές μεταδόσεις στο #OpenMyCinema συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, με δύο συναρπαστικές ξένες ταινίες.

 

Απόψε, Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 21.00 θα μεταδοθεί το ιστορικό δράμα βρετανικής παραγωγής «PETERLOO» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μάικ Λι, με τους Ρόρι Κινίαρ, Μάξιν Πικ και Πιρς Κουίλι.

Η περίφημη ιστορία της «Σφαγής του Πίτερλου» το 1819, όταν οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν σε μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας με δημοκρατικά αιτήματα, αλλάζοντας έτσι την πορεία ολόκληρης της βρετανικής εργατικής τάξης. 

Ένα κινηματογραφικό έπος με τη σκηνοθετική υπογραφή του ξεχωριστού Μάικ Λι (Μυστικά και Ψέματα, Βέρα Ντρέικ).

 

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 23:00 θα μεταδοθεί το πολυβραβευμένο δραματικό νεο-νουάρ θρίλερ «OLDBOY», σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση. 

Το δεύτερο μέρος της διάσημης νοτιοκορεάτικης τριλογίας της Εκδίκησης (Sympathy for Mr. Vengeance 2002, Lady Vengeance 2005) με το όνομα του πρωταγωνιστή να παραπέμπει στον Οιδίποδα σε μια ιστορία αποκάλυψης που στον πυρήνα της θυμίζει αρχαία τραγωδία. Η ταινία κέρδισε πλήθος διακρίσεων στο Φεστιβάλ Καννών του 2004, μαζί με τις επευφημίες του προέδρου της επιτροπής, Κουέντιν Ταραντίνο. Σήμερα, θεωρείται ένα από τα καλύτερα νεο-νουάρ φιλμ όλων των εποχών.      

Ο επιχειρηματίας Ο Ντάε-σου βρίσκει τον εαυτό του φυλακισμένο σε ένα κελί που μοιάζει με δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς να γνωρίζει τον λόγο και το πρόσωπο που τον οδήγησε σε αυτό. Απελευθερώνεται δεκαπέντε χρόνια μετά, μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σκοτεινής ιστορίας γεμάτη βία και μυστικά, για τα οποία η εκδίκηση αποτελεί μονόδρομο. Στο σκοτεινό μονοπάτι της εκδίκησης θα συναντήσει τον έρωτα στο πρόσωπο της νεαρής σούσι σεφ Μι Ντο. 

Σενάριο: Χουάνγκ Τζο-γιουν, Λιμ Τζουνγκ-χιουνγκ, Παρκ Τσαν-γουκ

Ηθοποιοί: Τσόι Μιν-σικ, Γου Τζι-τάε, Κανγκ Χίε-τζουνγκ

 

#OpenMyCinema με ταινίες σε  πρώτη τηλεοπτική μετάδοση!