27-10-2021

Το Lock ‘n’ road απόψε φτάνει στο Παρίσι

Lock N Road - Tαξιδιωτική εκπομπή

«Lock ‘n’ road»

 

Η Ευρώπη χωρίς ανάσα

 

 

 

Το ταξίδι του «Lock ‘n’ road» συνεχίζεται στο OPEN, απόψε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και φτάνει στο μαγικό Παρίσι. 

Ο Παναγιώτης Μαρκεζίνης και ο Περικλής Νασόπουλος, μαζί με το συνεργείο της εκπομπής που αποτελείται από μια παρέα νέων ανθρώπων, επιβιβάζονται στο βαν του «Lock ‘n’ road» και ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη. Η παρέα κάνει 8.000 χιλιόμετρα οδικώς διασχίζοντας τις ευρωπαϊκές πόλεις και δείχνει πώς γίνονται πια ταξίδια στην εποχή της «πανδημίας». 

Γνωρίζουν τις πόλεις μέσα από τους ίδιους τους ανθρώπους και συζητάνε με ντόπιους αλλά και με Έλληνες που ζουν εκεί και είναι από διάφορους επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους. Πώς αντιμετωπίζουν τη νέα αυτή πραγματικότητα και πώς έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητά τους; 

Η ομάδα του «Lock ‘n’ road» φτάνει στο Παρίσι και εκεί ο Παναγιώτης και ο Περικλής συναντάνε την Χριστίνα, μια νέα Ελληνίδα εργαζόμενη η οποία μιλά για τη ζωή και την καθημερινότητα των νέων στη Γαλλία, τον τελευταίο χρόνο, αλλά και για τα προβλήματα των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Λίγο αργότερα, το «Lock ‘n’ road» επισκέπτεται την κατάληψη, από τους εργαζόμενους στις τέχνες που ζουν στο Παρίσι, του θεάτρου Odeon και συζητά με τον Έλληνα ηθοποιό Αλέξανδρο Γιάννου για τα προβλήματα του καλλιτεχνικού κλάδου. Στη νεανική συνοικία του Μπελβίλ, ο Παναγιώτης και ο Περικλής συναντάνε τους Έλληνες σεφ Αντρέα Καραπάνο και Γιώργο Παναγή, με τους οποίους  απολαμβάνουν  το φαγητό τους συνοδεία κρασιού στον ποταμό Σηκουάνα. Εκεί γνωρίζουν και τον Kieran έναν Άγγλο μετανάστη που έχει πέσει θύμα ρατσιστικών επιθέσεων λόγω του χρώματός του. Η δύση του ήλιου βρίσκει τους «Lock ‘n’ road» να χορεύουν με την καρδιά τους στην καρδιά του Παρισιού.

Τέλος, η ομάδα συναντά τον ψυχίατρο Αλέξη Καρακώστα και συζητάνε για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ψυχική υγεία των ανθρώπων και τις πρωτοβουλίες της Γαλλίας για τη στήριξη της ψυχικής υγείας. 

Το ταξίδι στην Ευρώπη συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Κάθε εβδομάδα η παρέα του Lock ‘n’ road θα συνεχίζει το ταξίδι της στην Ευρώπη και θα μεταφέρει πώς είναι η Γηραιά Ήπειρος την περίοδο της πανδημίας .

 

Lock ‘n’ road, απόψε και κάθε Τετάρτη μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στο OPEN.

 

 

Δείτε το τρέιλερ