02-11-2021

Το Travel Guide ταξιδεύει στην Αμοργό και στη Δονούσα

Travel Guide Δονούσα, Αμοργός

Απόψε, Τρίτη 2 Νοεμβρίου το «Travel Guide» και ο Θάνος Παπαδημητρίου ταξιδεύουν στο νησί του απέραντου γαλάζιου, την Αμοργό αλλά και στην μαγευτική Δονούσα, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα μέσα από τη συχνότητα του OPEN.

Το ταξίδι ξεκινά από την Αιγιάλη, ένα από τα δύο λιμάνια του νησιού και η αμοργιανή φιλοξενία αρχίζει με ένα ποτηράκι «ψημένη», το…ρακόμελο της Αμοργού. 

Ο Θάνος Παπαδημητρίου περπατάει στα γραφικά σοκάκια της χώρας, μιας από τις ομορφότερες των Κυκλάδων, ενώ την επόμενη μέρα σειρά έχουν τα Κατάπολα, το κύριο λιμάνι του νησιού.  Από εκεί επιβιβάζεται στο πλοίο της γραμμής για να περάσει απέναντι στη Δονούσα, το πιο απομακρυσμένο νησί από τις λεγόμενες μικρές Κυκλάδες, το οποίο διατηρεί αναλλοίωτα τα παρθένα του τοπία και τις πανέμορφες παραλίες.  

Επιστροφή στην Αμοργό, για ανάβαση στο βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, το οποίο είναι ένα από τα σπουδαιότερα και επιβλητικότερα μοναστήρια του Αιγαίου. Ο Θάνος γεύεται τη μοναδική αμοργιανή κουζίνα και κολυμπά στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας, εκεί όπου γυρίστηκαν οι σκηνές της ταινίας «Το απέραντο γαλάζιο». 

Γιατί το αληθινό ταξίδι είναι για να το μοιράζεσαι.

 

«Travel Guide», απόψε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο OPEN.