03-11-2021

Η ομάδα του Lock ‘n’ road ταξιδεύει στη Γαλλία και φτάνει στο Μπορντώ

Lock N Road - Δελτίο τύπου

«Lock ‘n’ road»

 

Η Ευρώπη χωρίς ανάσα

 

 

 

Η ομάδα του «Lock ‘n’ road» συνεχίζει το ταξίδι της στην Γαλλία, απόψε ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα στο OPEN.

Ο Παναγιώτης Μαρκεζίνης και ο Περικλής Νασόπουλος, μαζί με το συνεργείο της εκπομπής που αποτελείται από μια παρέα νέων ανθρώπων, επιβιβάζονται στο βαν του «Lock ‘n’ road» και ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη. Η παρέα κάνει 8.000 χιλιόμετρα οδικώς διασχίζοντας τις ευρωπαϊκές πόλεις και δείχνει πώς γίνονται πια ταξίδια στην εποχή της «πανδημίας». 

Γνωρίζουν τις πόλεις μέσα από τους ίδιους τους ανθρώπους και συζητάνε με ντόπιους αλλά και με Έλληνες που ζουν εκεί και είναι από διάφορους επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους. Πώς αντιμετωπίζουν τη νέα αυτή πραγματικότητα και πώς έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητά τους; 

Λίγο έξω από το Μπορντώ, ο Παναγιώτης και ο Περικλής επισκέπτονται το οινοποιείο του Κριστιάν και συζητάνε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος . Φυσικά, δοκιμάζουν τα κρασιά του και απολαμβάνουν την ηρεμία και τη φυσική ομορφιά του αμπελώνα παρέα με τον μικρό γιο του Κριστιάν, o οποίος κλέβει την παράσταση.

Παίρνοντας το τρένο της επιστροφής, μιλάνε με τον Νίκο Βάθη, έναν νεαρό Έλληνα προμηθευτή κρασιού, για τα προβλήματα των νέων ανθρώπων, ενώ όταν φτάνουν στο Μπορντώ συναντάνε τον Alex, Έλληνα street artist, ο οποίος μιλάει για την τέχνη του και για το ποια είναι τα εμπόδια που συναντάει.

Στο κέντρο της πόλης βλέπουν έκπληκτοι ένα Γάλλο πλανόδιο μουσικό να κρατά ένα βιβλίο του Καζαντζάκη και συζητώντας μαζί του διαπιστώνουν πως ξέρει για τον μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη πολλά περισσότερα, από ότι οι ίδιοι.

Νέα ταξίδια, νέες εμπειρίες! Το ταξίδι στην Ευρώπη συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Κάθε εβδομάδα η παρέα του Lock ‘n’ road θα συνεχίζει το ταξίδι της στην Ευρώπη και θα μεταφέρει πώς είναι η Γηραιά Ήπειρος την περίοδο της πανδημίας .

 

Lock ‘n’ road, απόψε και κάθε Τετάρτη ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα, στο OPEN.