10-11-2021

Το Lock ‘n’ road φτάνει Βαρκελώνη

Lock N Road - Δελτίο τύπου

Lock ‘n’ road

 

Η Ευρώπη χωρίς ανάσα

 

 

 

 

Η ομάδα του «Lock ‘n’ road» συνεχίζει το ταξίδι της στην πανέμορφη Βαρκελώνη της Ισπανίας, απόψε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο OPEN. 

Ο Παναγιώτης Μαρκεζίνης και ο Περικλής Νασόπουλος, μαζί με το συνεργείο της εκπομπής που αποτελείται από μια παρέα νέων ανθρώπων, επιβιβάζονται στο βαν του «Lock ‘n’ road» και ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη. Η παρέα κάνει 8.000 χιλιόμετρα οδικώς διασχίζοντας τις ευρωπαϊκές πόλεις και δείχνει πώς γίνονται πια ταξίδια στην εποχή της «πανδημίας». 

Γνωρίζουν τις πόλεις μέσα από τους ίδιους τους ανθρώπους και συζητάνε με ντόπιους αλλά και με Έλληνες που ζουν εκεί και είναι από διάφορους επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους. Πώς αντιμετωπίζουν τη νέα αυτή πραγματικότητα και πώς έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητά τους; 

Στη Βαρκελώνη και πιο συγκεκριμένα στη Μπαρτσελονέτα, ο Παναγιώτης και ο Περικλής θα συναντήσουν τον Ετεοκλή Νικολάου, επιχειρηματία στον τουρισμό και συζητούν μαζί του τα προβλήματα και τα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία στην πόλη. Στη συνέχεια, συναντιούνται στην Γοτθική συνοικία με τον Γιάννη Φιλίππου. Ο Γιάννης είναι ένας αρκετά ενεργός πολίτης της Καταλανικής πρωτεύουσας και εργάζεται ως καθηγητής. Αναλύει στον Παναγιώτη και στον Περικλή πώς είναι τα πράγματα στην εκπαίδευση και πόσο επηρέασε την καθημερινότητα ο COVID. 

Την επόμενη μέρα, θα βρεθούν στον πανέμορφο λόφο Μονζουίκ, με τον Έλληνα Βαγγέλη Παπουτσιδάκη, αθλίατρο της Ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης της Ισπανίας με τον οποίο θα συζητήσουν τις δυσκολίες που μπορεί να συνάντησαν οι αθλητές που προετοιμάζονταν για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. 

Η μέρα κλείνει στους δρόμους γύρω από τη Σαγράδα Φαμίλια, όπου η εκπομπή συναντά ένα φίλο από την Ελλάδα, ο οποίος εργάζεται ως βιολόγος ερευνητής στη Βαρκελώνη, τον Νίκο Γιακουμάκη. Θα συζητήσουν για την νέα πραγματικότητα στην πανεπιστημιακή κοινότητα. 

Νέα ταξίδια, νέες εμπειρίες! Το ταξίδι στην Ευρώπη συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Κάθε εβδομάδα η παρέα του Lock ‘n’ road θα συνεχίζει το ταξίδι της στην Ευρώπη και θα μεταφέρει πώς είναι η Γηραιά Ήπειρος την περίοδο της πανδημίας . 

Lock ‘n’ road, απόψε και κάθε Τετάρτη μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στο OPEN.