16-11-2021

Το Travel guide ταξιδεύει στην πανέμορφη Σμύρνη

Travel guide Σμύρνη

 

Ο Θάνος Παπαδημητρίου και το Travel guide ταξιδεύουν στην πολυαγαπημένη Σμύρνη απόψε στις 00:45 στο OPEN 

Το ταξίδι ξεκινά με την πανοραμική θέα της Σμύρνης, ψηλά από το λόφο Καντιφέ-καλέ που έχτισε ένας από τους μαθητές του Μ.Αλεξάνδρου ο Λυσίμαχος. Από την αρχαία αγορά της πόλης, ο Θάνος συνεχίζει την περιήγησή του στη σημερινή πολύβουη αγορά της Σμύρνης με τα πολύχρωμα παζάρια της που κρύβουν και ελληνικές γωνιές. 

Η σύγχρονη Σμύρνη αναπτύσσεται στο Κορντόν, εδώ όπου άλλοτε υπήρχε η προκυμαία της Σμύρνης κι εδώ όπου εκτυλίχτηκε το δράμα της Μικρασιατικής καταστροφής.  Η μοίρα της πόλης όμως ήταν να επιζήσει και μάλιστα σήμερα, λόγω της μεγάλης ανάπλασης των πεζοδρομίων, το Κορντόν (Κορδόνι για τον ελληνισμό) μοιάζει σαν ένα τεράστιο πάρκο δίπλα στη θάλασσα.

Ο Θάνος Παπαδημητρίου επισκέπτεται στη συνέχεια την εκκλησία του Αγίου Βουκόλου, -το μόνο ορθόδοξο ναό που διεσώθη από την καταστροφή του ’22. Ανακαλύπτει το δρόμο που πήρε το όνομα της μεγάλης Ελληνίδας ερμηνεύτριας Χαρούλας Αλεξίου, ενώ η Τουρκάλα φίλη του Asli τον ξεναγεί στην έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης που ακουμπά εξίσου στη Δύση και την Ανατολή. 

Το ταξίδι συνεχίζεται στα ιστορικά Βουρλά με το χαρακτηριστικό ξενοδοχείο «Γιώργος Σεφέρης», στην αρχαία Έφεσο -πατρίδα του Ηράκλειτου-, στα σημερινά κοσμοπολίτικα Αλάτσατα -που θυμίζουν καθαρόαιμο ελληνικό χωριό- και καταλήγει στον Τσεσμέ, την αρχαία ελληνική Κρήνη. 

Ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο από την μαγική Σμύρνη. 

Γιατί το αληθινό ταξίδι, είναι για να το μοιράζεσαι. 

Travel Guide, Τρίτη 16 Νοεμβρίου στις 00:45 στο OPEN.

 

Δείτε το τρέιλερ