23-11-2021

Το travel guide ταξιδεύει απόψε στην Κωνσταντινούπολη

travel guide Κωνσταντινούπολη

Το travel guide ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη

 

Απόψε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο OPEN

 

 

 

Ο Θάνος Παπαδημητρίου και το «travel guide» συνεχίζουν απόψε το ταξίδι τους στη Σμύρνη και στην Κωνσταντινούπολη, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα μέσα από τη συχνότητα του OPEN.

 

Επισκέπτονται την εκκλησία του Αγίου Βουκόλου, της μοναδικής ορθόδοξης εκκλησίας που διέφυγε του ολοκαυτώματος του 22, καταγράφουν τα ελάχιστα διασωθέντα ελληνικά σπίτια και κάνουν  στάση στην αρχαία Έφεσο και στα ιστορικά Βουρλά, στο σπίτι όπου έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Γιώργος Σεφέρης. Η ξενάγηση συνεχίζεται στα Αλάτσατα, που θυμίζουν ελληνικό χωριό.

 

Το ταξίδι όμως συνεχίζεται στην εμβληματική Κωνσταντινούπολη. Ένα πέρασμα από την Istiklal, τον πιο κεντρικό πεζόδρομο της Πόλης καταλήγει σε μία ανεπανάληπτη εμπειρία παραδοσιακού χαμάμ από αυτές που δύσκολα καταγράφονται από τηλεοπτική κάμερα. Το ταξίδι συνεχίζεται αλλάζοντας ήπειρο με μόλις ένα ευρώ και περνώντας στην ασιατική πλευρά της Πόλης, στο σημερινό Καντίκιοϊ, την άλλοτε Χαλκηδόνα.

 

Στη συνέχεια επισκέπτονται τη θρυλική Αγιά Σοφιά ενώ το ταξίδι ολοκληρώνεται με μία κρουαζιέρα στο Βόσπορο, παρέα με πλούσιο μπουφέ και αυθεντικό χορό της κοιλιάς.

 

Γιατί το αληθινό ταξίδι, είναι για να το μοιράζεσαι.

 

Απόψε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο OPEN.

 

Δείτε το τρέιλερ