11-04-2022

«Ένα Τραγούδι Ακόμα»: Ο Γιώργος Θεοφάνους υποδέχεται τον Πέτρο Γαϊτάνο

Δελτίο Τύπου - Ένα Τραγούδι Ακόμα - Γιώργος Θεοφάνους, Πέτρος Γαϊτάνος, Πετρολούκας Χαλκιάς, Βασίλης Σαλέας, Μαρία Σουλτάτου, Λυδία Σέρβου

«Ένα Τραγούδι Ακόμα» με τον Γιώργο Θεοφάνους

«Ένα Τραγούδι Ακόμα», την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 20:15 στο OPEN και ο Γιώργος Θεοφάνους έχει ετοιμάσει μία διαφορετική βραδιά, μέσα σε ένα κλίμα κατάνυξης, γεμάτη ξεχωριστές μελωδίες, μαζί με τον Πέτρο Γαϊτάνο αλλά και τους Πετρολούκα Χαλκιά, Βασίλη Σαλέα, Μαρία Σουλτάτου και τη Λυδία Σέρβου. 

Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και την κορύφωση του Θείου δράματος, ο Πέτρος Γαϊτάνος, με την αγάπη του και το πάθος του για την παραδοσιακή και εκκλησιαστική μουσική, ερμηνεύει ύμνους της Μ. Εβδομάδας μαζί με τη χορωδία του Πέτρου Δασκαλοθανάση. Μας ταξιδεύει με τη θεία φωνή του και ακούμε τον «Ακάθιστο ύμνο», τη «Δέησις» και την «Παναγιά της Μόρφου», μελοποιημένα από τον Γιώργο Θεοφάνους. Τον συνοδεύει η χορωδία «Επτάχορδη Λύρα» της Χρυσούλας Τσιμούρη.  Από αυτή την ξεχωριστή βραδιά φυσικά δεν λείπουν τα ωραιότερα παραδοσιακά τραγούδια, τραγούδια αγαπημένων ποιητών, αλλά και οι όμορφες ιστορίες του Πέτρου Γαϊτάνου για τις συνεργασίες που έχει κάνει με μεγάλους δημιουργούς, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης.

Μια από τις πιο καθηλωτικές και συγκινητικές στιγμές της βραδιάς είναι η μουσική συνεύρεση για πρώτη φορά, του Πετρολούκα Χαλκιά και του Βασίλη Σαλέα. Οι δύο μεγάλοι αυτοί καλλιτέχνες του κλαρίνου ζωντανεύουν την παράδοση και μαγεύουν με τις μελωδίες τους.

Ακόμα, η γνήσια κρητικιά Μαρία Σουλτάτου η οποία έχει μια μεγάλη θητεία στο έντεχνο τραγούδι, με πολλές αξιοσημείωτες συνεργασίες  και η Λυδία Σέρβου, η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα, διπλωματούχος κλασσικού τραγουδιού και βυζαντινής μουσικής ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια με τις μοναδικές, λαϊκές φωνές τους.

Αυτή την Παρασκευή το ταλέντο που θα αφήσει άφωνους τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες και δημιουργούς είναι ο Δημήτρης Σακκάς. Ο Δημήτρης είναι 18 ετών, είναι αυτοδίδακτος και πολύ ταλαντούχος. Στο «Ένα τραγούδι ακόμα» κάνει ένα μεγάλο όνειρό του πραγματικότητα και συνοδεύει με το κλαρίνο του, τους «μεγάλους» Πετρολούκα Χαλκιά και Βασίλη Σαλέα.

Ο Γιώργος Θεοφάνους υπόσχεται μια μαγική βραδιά, μέσα σε ένα κλίμα κατάνυξης, με βυζαντινές και παραδοσιακές μελωδίες που μιλάνε στην ψυχή μας.

«Ένα Τραγούδι Ακόμα», με τον Γιώργο Θεοφάνους την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 20:15 στο OPEN

Δείτε το τρέιλερ