22-02-2023

«Ένα Τραγούδι Ακόμα» με αγαπημένα νησιώτικα τραγούδια- Παρασκευή στις 23:00

Δελτίο τύπου - Ένα τραγούδι ακόμα - Νησιώτικα - Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Νάσια Κονιτοπούλου, Μιχάλης Κονιτόπουλος, Γιάννης Κονιτόπουλος, Πολυχρόνης Κορρές και ο Σύλλογος Κυνιδαριωτών Νάξου

«Ένα Τραγούδι Ακόμα» με αγαπημένα νησιώτικα τραγούδια

 

 

Ο Γιώργος Θεοφάνους υποδέχεται τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο, τη Νάσια Κονιτοπούλου, τον Μιχάλη Κονιτόπουλο, τον Γιάννη Κονιτόπουλο και τον Πολυχρόνη Κορρέ στο «Ένα Τραγούδι Ακόμα», την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 23:00 στο OPEN, σε μια βραδιά αφιερωμένη στη νησιώτικη μουσική. 

Από το αφιέρωμα στα νησιώτικα δε θα μπορούσε να λείπει ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, από τη μεγάλη οικογένεια των Κονιτοπουλαίων, η οποία αποτελεί σταθμό στο ελληνικό νησιώτικο τραγούδι. Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος με την υπέροχη φωνή του μας ταξιδεύει στα νησιά μας που τόσο αγαπάει και φυσικά στη Νάξο, τη γενέτειρά του, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Ένα μελωδικό ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο. 

Μαζί του έρχεται στην παρέα και η ανιψιά του, Νάσια Κονιτοπούλου. Η Νάσια με τη χαρισματική φωνή της ερμηνεύει τραγούδια του πατέρα της Γιώργου Κονιτόπουλου και θυμάται  όμορφες στιγμές από τα παιδικά της χρόνια. 

Στη συνέχεια απολαμβάνουμε τον Μιχάλη Κονιτόπουλο, τον μεγάλο γιο του Βαγγέλη Κονιτόπουλου, ο οποίος έχει δείξει από μικρός την αγάπη του για τη μουσική και το τραγούδι. Σε ηλικία δέκα ετών δημιούργησε το πρώτο του cd για παιδιά και αργότερα ξεχώρισε στη μουσική σκηνή. 

Ο Γιώργος Θεοφάνους υποδέχεται και τον Γιάννη Κονιτόπουλο, τον μικρότερο γιο της οικογένειας. Ανήκει και αυτός στην  8η  γενιά των Κονιτοπουλαίων, όπως λέει και ο ίδιος. Φυσικά και αυτός δεν ξέφυγε από τη μουσική αφού σε ηλικία 2 ετών ανέβηκε στην πίστα για να πει το πρώτο του τραγούδι. Κάπως έτσι ξεκίνησε να διαγράφει το δικό του δρόμο στη μουσική. 

Ακόμα, θα ακούσουμε τον Πολυχρόνη Κορρέ, ο οποίος προέρχεται από μουσική οικογένεια και συγκεκριμένα η οικογένειά του εμφανίζεται στον χώρο της μουσικής το 1900 όταν ο προπάππους του Νικηφόρος Κορρές ξεκίνησε να παίζει κλαρίνο. Ο Πολυχρόνης άρχισε να παίζει κλασικό βιολί, και την Παρασκευή εκτός από τις μελωδίες του απολαμβάνουμε και τη ζεστή φωνή του ακούγοντας τραγούδια από αγαπημένους νησιώτες. 

Η έκπληξη της βραδιάς και τα ταλέντα που υποδέχεται ο Γιώργος Θεοφάνους αυτή την Παρασκευή είναι η Ειρήνη και ο Άριστείδης Βερύκοκκος. Είναι αδέρφια και έρχονται από τη Νάξο. Έχουν μεγαλώσει σε μουσική οικογένεια, από μικρά παιδιά έπαιζαν αρκετά μουσικά όργανα και τραγουδούσαν. Η Ειρήνη αγαπάει το τραγούδι ενώ ο Αριστείδης ξεχωρίζει για τις δυνατότητες του στο βιολί. 

Από αυτή τη βραδιά  δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι παραδοσιακοί χοροί. Στο «Ένα τραγούδι ακόμα» θα απολαύσουμε τον Σύλλογο Κυνιδαριωτών Νάξου «Άγιος Γεώργιος». Φορώντας εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές, μιλάνε για το έθιμο των φουστανελάδων που γίνεται τις Αποκριές και φυσικά εντυπωσιάζουν με τις χορευτικές τους ικανότητες. 

«Ένα Τραγούδι Ακόμα», με τον Γιώργο Θεοφάνους την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 23:00 στο OPEN»