15-12-2023

Αυτά τα Χριστούγεννα στο OPEN «Aνοίγουμε την Aγκαλιά μας στην Tρίτη ηλικία»

Δελτίο τύπου - Αυτά τα Χριστούγεννα στο OPEN Aνοίγουμε την Aγκαλιά μας στην Tρίτη Ηλικία

Αυτά τα Χριστούγεννα στο OPEN

 «Aνοίγουμε την Aγκαλιά μας

στην Tρίτη Ηλικία» 

Με μία δράση κοινωνικής προσφοράς και ευαισθησίας, το OPEN στηρίζει

ηλικιωμένους, μοναχικούς συνανθρώπους μας

φέρνοντας τα Χριστούγεννα σε 500 ευάλωτα νοικοκυριά 

H πιο γιορτινή εποχή του χρόνου έφτασε και το OPEN  στέκεται για ακόμη μία φορά κοντά  σε ευάλωτους συνανθρώπους μας με πράξεις αλληλεγγύης και ουσιαστικής ενίσχυσης. Αυτή τη χρονιά αγκαλιάζουμε με φροντίδα ανθρώπους ηλικιωμένους και μοναχικούς που έχουν ανάγκη, φέρνοντας θαλπωρή στα νοικοκυριά τους με βασικά είδη, τρόφιμα, γλυκά, δώρα, αλλά και συντροφιά.

Την περίοδο αυτή που όλοι ερχόμαστε πιο κοντά, δυστυχώς φαντάζουν ακόμα πιο απομακρυσμένα και αποκομμένα, σπίτια με ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, άπορους, ξεχασμένους από οικογένειες, ή και ολομόναχους στη ζωή. Παππούδες και γιαγιάδες,  ανήμποροι και ευάλωτοι, βιώνουν ακόμα πιο έντονα τον κοινωνικό αποκλεισμό και την απομόνωση.

Εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα εταιρικής ευαισθησίας και ευθύνης «Ανοίγουμε Αγκαλιά», το OPEN, μαζί με πολύτιμους συνοδοιπόρους, θα πλαισιώσει με πράξεις ζεστασιάς 500 νοικοκυριά από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμων της χώρας.

Έτσι, θα δημιουργήσει 500 πακέτα με διάφορα προϊόντα από Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και για το σπίτι, τα οποία θα διανεμηθούν με επισκέψεις από τα πρόσωπα και τους εργαζομένους του σταθμού στα αντίστοιχα νοικοκυριά.

Στους ανθρώπους αυτούς, που θα επιλεγούν με βάση τα στοιχεία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων και με τη σύμφωνη γνώμη τους,  θα παραδοθεί  απευθείας στο χώρο τους ένα πλούσιο εορταστικό πακέτο με προϊόντα που φέρουν το Σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και είδη περιποίησης.

Αρωγοί  και πολύτιμοι συμπαραστάτες στην σημαντική αυτή δράση ανθρωπιάς :

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η προετοιμασία των 500 πακέτων θα γίνει στο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο του Humanity Greece από εθελοντές της οργάνωσης, εργαζόμενους και πρόσωπα του OPEN, εργαζόμενους από τις εταιρίες – συνεργάτες  και θα είναι ανοιχτή στο κοινό για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

Παράλληλα, με τη δέσμευση ότι η ενέργεια «Ανοίγουμε την Αγκαλιά μας στην Τρίτη Ηλικία»  θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, το OPEN με καμπάνια  σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό στις ιδιαίτερες ανάγκες των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, ώστε σταδιακά καθένας από μας να δείξει την αγάπη και τη φροντίδα του στη γενιά που μας μεγάλωσε και τώρα βρίσκεται στο περιθώριο.

Καλά και Ευτυχισμένα Χριστούγεννα!

Οι εταιρίες-Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ που συμμετέχουν στην ενέργεια είναι οι: Agrino, Λουξ, ΗΛΙΟΣ, Ζύμη Ψαχνών, SKAG, KYKNOS,  Βιολάντα, Endless EC, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, ΧΙΩΝ, Μύλοι Θράκης, Cartontec, DOMUS, Forlabels, SEPTONA, Coffee Island, Οικογένεια Χριστοδούλου.