26-01-2024

Ανοίγουμε την Αγκαλιά μας - Παραδόθηκαν τα 500 γιορτινά πακέτα

Δελτίο τύπου - Aνοίγουμε την Aγκαλιά μας στην Tρίτη Ηλικία

Με χαμόγελα για 500 νοικοκυριά ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση του προγράμματος αλληλεγγύης του OPEN 

«Aνοίγουμε την Aγκαλιά μας στην Tρίτη Ηλικία»

 Παραδόθηκαν τα 500 γιορτινά πακέτα

από τα πρόσωπα και τους εργαζομένους του καναλιού

 Το OPEN για ακόμα μία χρονιά  στάθηκε, κατά την εορταστική περίοδο, δίπλα σε ευάλωτους συνανθρώπους μας, με πράξεις αλληλεγγύης και ουσιαστικής ενίσχυσης.

Εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα εταιρικής ευαισθησίας και προσφοράς «Ανοίγουμε την αγκαλιά μας», βρεθήκαμε κοντά σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας, άπορους που ζουν στο περιθώριο. Παππούδες και γιαγιάδες που μεγάλωσαν και στήριξαν γενιές, και βρίσκονται σήμερα μόνοι και απομονωμένοι.

Τους επισκεφτήκαμε στο σπίτι τους, με τη σύμφωνη γνώμη τους και παρουσία κοινωνικού λειτουργού του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Αθηναίων,  με παρουσιαστές και εργαζομένους του σταθμού και παραδώσαμε πλούσια  πακέτα με διάφορα προϊόντα- τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και είδη περιποίησης από Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Μια πράξη ζεστασιάς με την ευχή, όλοι όσοι δοκιμάζονται να βοηθηθούν πραγματικά και να έρθει και πάλι το χαμόγελο στα πρόσωπά τους, αλλά και τη δέσμευση ότι είναι μόνο η αρχή σε μία αλυσίδα αλληλεγγύης και αρωγής που δημιουργεί το κανάλι.

Κατά την προετοιμασία των 500 πακέτων, όλοι μαζί, παρουσιαστές της Ενημέρωσης και της Ψυχαγωγίας, εργαζόμενοι του σταθμού, η Διοίκηση της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, και μέλη του συνεταιρισμού Ραδιοταξί ΚΟΣΜΟΣ 18300, βρέθηκαν στο συντονιστικό κέντρο του «Humanity Greece» και μαζί με τους εθελοντές της οργάνωσης και με πολύ ενθουσιασμό συνέβαλαν, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος και να παραδοθούν έγκαιρα τα πολύτιμα αυτά δώρα στους δικαιούχους τους, γεμίζοντάς τους χαρά.

 Ιδιαίτερες στιγμές ήταν, όταν η Ελένη Τσολάκη, ο Σπύρος Χαριτάτος και η Ευλαμπία Ρέβη επισκέφτηκαν τους ανθρώπους αυτούς  στα σπίτια τους, για να τους δώσουν από κοντά  τις ευχές τους για τη νέα χρονιά αλλά και να τους κρατήσουν συντροφιά.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους αρωγούς  και πολύτιμους συμπαραστάτες στη σημαντική αυτή δράση ανθρωπιάς :

 Οι εταιρίες-Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ που συμμετείχαν στην ενέργεια είναι οι: Agrino, Λουξ, ΗΛΙΟΣ, Ζύμη Ψαχνών, SKAG, KYKNOS, ΣΤΕΡΓΙΟΥ,  Βιολάντα, Endless EC, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, ΧΙΩΝ, Μύλοι Θράκης, Cartontec, DOMUS, Forlabels, SEPTONA, Coffee Island, Οικογένεια Χριστοδούλου.