02-05-2024

Η Μεγάλη Εβδομάδα στο ΟΡΕΝ

Η Μεγάλη Εβδομάδα στο OPEN

 

Το OPEN δίνει τη δυνατότητα στους τηλεθεατές, με απευθείας συνδέσεις με επιβλητικούς και μεγαλοπρεπείς Ιερούς Ναούς της Θεσσαλονίκης, να νιώσουν την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας και να «ζήσουν» το Θείο Δράμα και την Ανάσταση του Κυρίου.

Τη Μεγάλη Πέμπτη στις 20:00, από τον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου Θεσσαλονίκης θα παρακολουθήσουμε την κατανυκτική Ακολουθία των Παθών και θα ακούσουμε να ψάλλεται «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου», το πιο γνωστό τροπάριο της Μ. Εβδομάδας. 

Το πρωί της Μ. Παρασκευής, στις 09:45 θα συνδεθούμε με τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου, για την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης. 

Το βράδυ της Μ. Παρασκευής στις 20:00 από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, με τους ύμνους των Εγκωμίων να εκφράζουν τη συμμετοχή όλης της Δημιουργίας στο Πάθος του Θεανθρώπου.

Το μεσημέρι του Μ. Σάββατου στις 12:45 θα μεταφερθούμε στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα, για τη μυσταγωγική τελετή του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο που βρίσκεται στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, η οποία τελείται από την Α.Θ.Μ Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, σύμφωνα με το Τυπικό και την προσκυνηματική τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. 

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου στις 23:00, από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη -αναγνωρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς- θα ακούσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία και το «Χριστός Ανέστη».