15-10-2019

«Η Δίκη στο Open»: Όλα όσα αποκάλυψε η εκπομπή

Η Δίκη στο Open, 14/10/2019

Αποκάλυψη στη «Δίκη»: Συνοδός του Πομπέο ο αστυνομικός που εμπλέκεται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας Τζήλου!

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάκρισης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας Τζήλου, εμπλέκονται και δύο εν ενεργεία αστυνομικοί.

Ένας απ’ αυτούς, υπαστυνόμος Α’, 49 ετών, συνομίλησε τηλεφωνικά με δύο από τους φερόμενους ως δράστες και πριν και μετά τον ξυλοδαρμό του διαιτητή.

Παρόλα αυτά ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανέλαβε να συνοδεύσει και να φυλάξει (μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους του) τον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο από τη βόλτα του  κ. Πομπέο με τη σύζυγό του στην Πλάκα, όπου φαίνεται και ο 49χρονος υπαστυνόμος Α’. Για ευνόητους λόγους με καλυμμένα όλα τα πρόσωπα.

 

 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΕ Ο ΕΝΑΣ ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΔΡΑΣΤΗΣ

 Σε κατάθεσή του ο 49χρονος υπαστυνόμος Α’ παραδέχτηκε ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με δύο από τους φερόμενους ως δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας Τζήλου. Μάλιστα δηλώνει ότι για τις συνομιλίες αυτές χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του τηλέφωνο. Τονίζει όμως ότι ο 46χρονος που φυγοδικεί στο εξωτερικό του έστειλε γραπτό μήνυμα για ευχές τις ημέρες των Χριστουγέννων (η επίθεση κατά Τζήλου έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2018). Επίσης παραδέχεται ότι συνομιλούσε τηλεφωνικά εκείνη την περίοδο με τον 30χρονο φερόμενο ως δράστη ποδοσφαιριστή για «καθημερινής φύσεως θέματα», καθώς ο ποδοσφαιριστής εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας σε άτομα που σχετίζονταν με ποδοσφαιρική ομάδα και την ίδια εποχή ο υπαστυνόμος Α’ υπηρετούσε ως αποσπασμένος στην ασφάλεια του ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης ομάδας. 

ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝTERPOL Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η ανάκριση για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του διαιτητή Θανάση Τζήλου. Η α’ τακτική ανακρίτρια Λάρισας Μαρία Νέσση προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να παρασχεθεί διεθνής δικαστική συνδρομή στην Ελλάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου ως πρωταίτιου δράστη. Ήδη εκδόθηκε το σχετικό ένταλμα σύλληψης από την Interpol και το βάρος των ερευνών πέφτει σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες. Ο 46χρονος οργανωμένος οπαδός που καταζητείται είναι σεσημασμένος για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, όπως κλοπές και ένοπλες ληστείες σε τράπεζες. Μάλιστα πριν από τον ξυλοδαρμό του διαιτητή, είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι στον 46χρονο και ένας από αυτούς ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Όπως αποδείχτηκε, ήταν ο άνθρωπος που νοίκιασε και οδήγησε το λευκό όχημα από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα.

ΔΥΟ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσαν ανωμοτί δύο ύποπτοι κάτοικοι της περιοχής Αμπελοκήπων Λάρισας για υπόθεση που σχετίζεται με καταγγελία του πατέρα του διαιτητή Τζήλου. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχαν σκίσει με μαχαίρι κατά καιρούς 23 λάστιχα ενός αυτοκινήτου, που ανήκει στον πατέρα του διαιτητή!  Μάλιστα είχαν σπάσει με σφυρί το παμπρίζ του αυτοκινήτου, όπως με σφυρί εκδηλώθηκε η επίθεση του Θανάση Τζήλου. Οι αρχές ερευνούν αν το περιστατικό συνδέεται με την απόπειρα ανθρωποκτονίας και αν αποτελούσε ένα διαρκές προειδοποιητικό μήνυμα προς το διαιτητή. 

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΞΑΝΘΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ

Το πρώτο ύποπτο ματς της φετινής σεζόν έφτασε από την UEFA στην ΕΠΟ. Η Εταιρεία Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης Sportradar διέγνωσε ως χειραγωγημένο τον αγώνα Ξάνθη – Αστέρα Τρίπολης (2-1) που έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο πλαίσιο της 3ης Αγωνιστικής της Super League 1. Ήδη ο αγώνας διερευνάται ποινικά από την Αθλητική Εισαγγελία Αθηνών και πειθαρχικά από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.