13-11-2019

Μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια από σήμερα στο OPEN

Open logo

Μεγάλη καμπάνια Ενημέρωσης για την Οδική ασφάλεια

από σήμερα στο OPEN.

Με το σύνθημα «Eίναι στο Χέρι σου να Επιλέξεις Προορισμό», το OPEN ξεκινάει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της Οδικής Ασφάλειας.

 

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι δυστυχώς πολύ συχνό φαινόμενο στους ελληνικούς δρόμους, με τη χώρα μας να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης της οδικής ασφάλειας πανευρωπαϊκά. Κάθε χρόνο θρηνούμε εκατοντάδες θύματα στην άσφαλτο από αμέλεια και εγκληματικά λάθη που με καλύτερη ενημέρωση θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Αλλάζοντας τις καθημερινές του συνήθειες, ο Έλληνας οδηγός μπορεί να αποκτήσει την οδική συμπεριφορά που θα ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα.

 

Το OPEN αφουγκραζόμενο το μείζον αυτό θέμα επιδεικνύει στάση ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, λαμβάνοντας μία σημαντική πρωτοβουλία.

 

Από σήμερα και για το επόμενο διάστημα ο σταθμός θα ενημερώνει καθημερινά το κοινό για τους κινδύνους που κρύβει η οδήγηση και πώς μπορεί κάποιος να τους αποφύγει.  Οι παρουσιαστές του OPEN, πρεσβευτές αυτής της καμπάνιας, θα ενημερώνουν το κοινό για τους σημαντικούς άξονες της οδικής ασφάλειας.

 

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος μαζί με την Ανθή Βούλγαρη, ο Άκης Παυλόπουλος και η Ντόρα Κουτροκόη, η Κατερίνα Καινούργιου,  η Κατερίνα Ζαρίφη, η Φαίη Μαυραγάνη, η Μαρία Μπακοδήμου, η Χριστίνα Βραχάλη, ο Κριστόφ Βαζέχα, ο Παύλος Σταματόπουλος, η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Νίκος Κοκλώνης δίνουν το σύνθημα: Είναι στο Χέρι σου να Επιλέξεις Προορισμό.

 

Η καμπάνια του σταθμού θα εστιάσει σε σημαντικά λάθη, παραλήψεις ή παραβάσεις που γίνονται καθημερινά από πολλούς οδηγούς στους δρόμους της χώρας μας.

Η υπερβολική ταχύτητα, η μέθη, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, η μη χρήση παιδικών καθισμάτων, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας ακόμα και στα πίσω καθίσματα, η παραβίαση σημάτων STOP, η χρήση κινητού τηλεφώνου, η μη χρήση κράνους, η οδήγηση στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, η προτεραιότητα στους πεζούς, είναι οι 11 κύριοι άξονες της καμπάνιας ενημέρωσης που γίνονται οι συνηθέστερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων.

 

 

Μόνο για το 2018 έχουν καταγραφεί 33.394 παραβάσεις μέθης, 173 θανατηφόρα τροχαία με τους εμπλεκόμενους οδηγούς να έχουν υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλης και 231 θανατηφόρα τροχαία δικυκλιστών που δεν φορούσαν κράνος.

 

Είναι στο χέρι όλων μας να μειωθούν σημαντικά τα τροχαία δυστυχήματα.

Μικρές, καθημερινές αλλαγές στις συνήθειές μας μπορούν να κάνουν την διαφορά.

 

Από σήμερα, το OPEN και οι άνθρωποί του αναλαμβάνουν με ευθύνη να ενημερώσουν και να προτρέψουν τον καθένα μας να βάλει πάνω από όλα τη ζωή.

 

Είναι στο Χέρι σου να Επιλέξεις Προορισμό

 

Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Πίστης

 

 

OPEN

Το Ανοιχτό Κανάλι