10-12-2019

Εικόνες: Το ταξίδι στη Βιρμανία συνεχίζεται, Σάββατο 14/12

Εικόνες με τον Τάσο Δούση - Βιρμανία

«EIKONEΣ»: Το ταξίδι στη Βιρμανία συνεχίζεται…

Ο Τάσος Δούσης μας ξεναγεί στη Μιανμάρ, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό της.

 

Σάββατο στις 20.00 στο #OpenTv

 

Ο Τάσος Δούσης μοιράζεται μαζί μας «ΕΙΚΟΝΕΣ» που μας ταξιδεύουν για μια ακόμα εβδομάδα στην ονειρική Βιρμανία (Μιανμάρ), έναν ξεχωριστό προορισμό στην Ασία που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.

Η «χρυσή γη» με τη μακρόχρονη ιστορία της εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη! Στη Βιρμανία η λατρεία του Βούδα έχει ταυτιστεί με την καθημερινή ζωή. Ναοί και μοναστήρια δεσπόζουν σε κάθε σημείο.

Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του ταξιδεύουν προς τη λίμνη Ίνλε, μία λίμνη με πλωτά μποστάνια και υδάτινους λαβύρινθους γύρω από την οποία βρίσκονται δεκάδες γραφικά ψαροχώρια. Εκεί συναντάνε τους φημισμένους «χορευτές ψαράδες», γνωστούς για τον επιδέξιο τρόπο ψαρέματος.

Στη συνέχεια, κάνουν μια «βουτιά» στον πολιτισμό της φυλής Καγιάν. Οι γυναίκες της φυλής από παιδική ηλικία φορούν στο λαιμό τους δαχτυλίδια από ορείχαλκο, καθώς σύμφωνα με τον πολιτισμό τους ο μακρύς λαιμός είναι στοιχείο ομορφιάς- χαρακτηριστικό που τις έχει κάνει γνωστές ανά τον κόσμο ως «γυναίκες-καμηλοπαρδάλεις».

Αφού επισκεφτούν ένα παραδοσιακό εργοστάσιο πούρων, το ταξίδι συνεχίζεται στο αρχαίο βασίλειο του Μπαγκάν στην κεντρική Μιανμάρ, την ιερή πεδιάδα με τους χιλιάδες ναούς. Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του κάνουν βόλτα με αερόστατο, φτάνουν στο ιερό βουνό Popa με το ηφαίστειο, αλλά και στο χωριό Μιναντού που κλέβει τις εντυπώσεις.

«ΕΙΚΟΝΕΣ» που μας ταξιδεύουν, αυτό το Σάββατο στις 20.00 στο OPEN.

Δείτε το τρέιλερ εδώ