18-12-2019

Εικόνες, Σάββατο 21/12: Ταξίδι στο Μαρακές με τον Τάσο Δούση

Εικόνες με τον Τάσο Δούση - Μαρακές

«Εικόνες»
Ο Τάσος Δούσης μας ταξιδεύει στο «διαμάντι του Νότου», το εξωτικό Μαρακές

 

Ο Τάσος Δούσης αυτό το Σάββατο στις 20.00 μοιράζεται μαζί μας συναρπαστικές «Εικόνες» από τη μαγική «Κόκκινη Πόλη» της Αφρικής, το Μαρακές.
Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκο οι «Εικόνες» συναντούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η Μεδίνα -η παλιά δαιδαλώδης πόλη-, αλλά και η φημισμένη κεντρική πλατεία Τζεμάα ελ Φνα -εκεί που χτυπάει ο παλμός της πόλης με κύριους πρωταγωνιστές μουσικούς, ταχυδακτυλουργούς, γητευτές φιδιών, αλλά και πλανόδιους που στους πάγκους τους πουλούν παραδοσιακές μαροκινές νοστιμιές.

Η πόλη των Κήπων Μαζορέλ, και των πολύβουων αγορών με τα πολύχρωμα παζάρια θεωρείται «το διαμάντι του Νότου», όπως συχνά την αποκαλούν.

Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του ανακαλύπτουν τα μυστικά και τις ομορφιές της πόλης κάνοντας βόλτα με μια παραδοσιακή άμαξα.

Στη συνέχεια επισκέπτονται ένα από τα πιο μεγάλα τζαμιά της μουσουλμανικής Δύσης, το περίφημο Κουτούμπια. Εκεί συναντούν τους γκεράμπ με τις χάλκινες καμπάνες τους.

Η αποστολή δεν σταματά εδώ. Ακολουθεί μια επίσκεψη στο Παλάτι Bahia, αλλά και στο πιο ιστορικό ξενοδοχείο του Μαρακές, το La Mamounia.
Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης στο Μαρακές, παίρνουν… γεύση και από την παραδοσιακή κουζίνα: δοκιμάζουν τανζίν, το πιο διάσημο μαροκινό πιάτο, για να ολοκληρωθεί το απόλυτο ταξίδι αισθήσεων.

Οι πιο δυνατές «Εικόνες» από Μαρακές, αυτό το Σάββατο στις 20.00 στο OPEN.