05-01-2020

Κόκκινο Ποτάμι: Οι Τούρκοι θέλουν τον Θέμη νεκρό, η Βασιλική θρηνεί τον πατέρα της, η Ιφιγένεια συλλαμβάνεται – Απόψε στις 21:00

Το κόκκινο ποτάμι - Επεισόδιο 14

Κόκκινο Ποτάμι: Οι Τούρκοι θέλουν τον Θέμη νεκρό, η Βασιλική θρηνεί τον πατέρα της, η Ιφιγένεια συλλαμβάνεται – Απόψε στις 21:00

Συγκλονιστικές εξελίξεις στο νέο επεισόδιο απόψε στις 21:00


Δείτε το τρέιλρ εδώ

 

Φωτογραφίες εδώ


Περίληψη

 

Στην Αμισό, τις συλλήψεις των χριστιανών διαδέχονται τα βασανιστήρια και οι απαγχονισμοί. Ο Οσμάν στην προσπάθεια του να βρει και να εκδικηθεί τον Θέμη εισβάλει απειλητικά στο σπίτι των Παυλίδηδων και προσβάλλει τη Βασιλική. Παρά την προσπάθεια της Βασιλικής να τρέξει στα χωράφια και να προειδοποιήσει τον άντρα της, Τούρκοι χωροφύλακες θα συλλάβουν τον Θέμη και θα τον οδηγήσουν στη φυλακή. Ο Θεόκλητος καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες να βοηθήσει χωρίς αποτέλεσμα. Η εντολή δόθηκε και είναι θάνατος.

 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Κοινωνίας στη φυλακή, ο Μητροπολίτης δίνει κρυφά έναν μπαλτά στον Θέμη παροτρύνοντας τον να δραπετεύσει. Την ίδια νύχτα ο Θέμης, ο Παναγιώτης, ο δάσκαλος και όσοι μπορούν να σταθούν στα πόδια τους δραπετεύουν για το βουνό.

 

Κατά την διάρκεια της απόδρασης, κάποιοι δεν θα τα καταφέρουν. Η απώλεια είναι σκληρή. Ο δάσκαλος και ο πατέρας της Βασιλικής και του Παναγιώτη χάνουν τη ζωή τους.

 

Την επόμενη μέρα, οι Τούρκοι στήνουν κρεμάλες στην πλατεία της Αμισού. Η Βασιλική μαζί με την Ευγενία θα αντικρύσει το άψυχο σώμα του πατέρα της το οποίο θα κρεμαστεί και αυτό. Η εντολή είναι μία...θα κρεμαστούν ζωντανοί και νεκροί, για παραδειγματισμό.

 

Στο Παρίσι η Ιφιγένεια ανησυχεί για τους δικούς της. Ο Κερέμ θα της στείλει ένα "ανώνυμο" γράμμα προτρέποντας την να "καλέσει" την οικογένεια της στο Παρίσι. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσει στην Κων/πολη να προειδοποιήσει τον γιατρό Νικολαΐδη για την επικείμενη συμφορά. Ο Νικολαΐδης θα αρνηθεί να εγκαταλείψει την πατρίδα του, δεν θα κάνει όμως το ίδιο για την περίπτωση της Αρίν και της κόρης της, Λουσίν.

 

Η Ιφιγένεια παρά τις αντιρρήσεις του Μίλτου και του Ζαχάρωφ αποφασίζει να επιστρέψει στην Κων/πολη. Όταν φτάσει, οι Τούρκοι έχουν ήδη επιτεθεί στο σπίτι της και έχουν απαγάγει την Λουσίν.

 

Καταφεύγοντας στον αδελφικό της φίλο Κερέμ για βοήθεια, συλλαμβάνεται από τον Καρτάλ.

 

 

 

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 21.00 ΣΤΟ OPEN ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ