24-01-2020

Το Travel guide ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη

Travel guide Κωνσταντινούπολη

Το Travel Guide και ο Θάνος Παπαδημητρίου ταξιδεύουν στην πανέμορφη Κωνσταντινούπολη, αυτή την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στη 01:15 στο OPEN.

 

Λίγες πόλεις μπορούν να διεκδικούν με αξιώσεις τον τίτλο ως μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Η Κωνσταντινούπολη ασφαλώς και μπορεί.

 

Ο Θάνος Παπαδημητρίου με το δικό του ξεχωριστό τρόπο μας ξεναγεί στην Κωνσταντινούπολη του σήμερα, χωρίς να λείπει το ιστορικό παρελθόν της πόλης.

 

Με αφετηρία τον κεντρικό πεζόδρομο Istiklal κάνει την πρώτη γλυκιά στάση στο ιστορικότερο ζαχαροπλαστείο για μία τετ α τετ επαφή με τα πολίτικα γλυκά. Ακολουθεί μία ανεπανάληπτη εμπειρία παραδοσιακού χαμάμ από αυτές που δύσκολα καταγράφονται από τηλεοπτική κάμερα.

Το ταξίδι συνεχίζεται αλλάζοντας ήπειρο με μόλις 1 ευρώ αποτίοντας φόρο τιμής στην ασιατική πλευρά της Πόλης και συγκεκριμένα στη δική μας Χαλκηδόνα, το σημερινό Καντίκιοϊ. Κι επειδή ρωτώντας πας στην πόλη, το Travel Guide ανακαλύπτει το άλλοτε διδασκαλείο του χορού των δερβίσηδων που σήμερα έχει μετατραπεί σε μία ολόκληρη στοά με ανατολίτικα καφέ που προσελκύουν τη νεολαία και συνδυάζουν την απόλαυση του ναργιλέ για άντρες και γυναίκες.

 

Η επόμενη ημέρα βρίσκει την εκπομπή εκτός Κωνσταντινούπολης για μία σύντομη ξενάγηση στην Αττάλεια, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ελληνισμό, αφού εδώ βρίσκεται η περιοχή της αρχαίας Παμφυλίας.

 

Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη για το νούμερο ένα σύμβολο της πόλης για κάθε Έλληνα τη θρυλική Αγιά Σοφιά. Κανένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη δε μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς μία κρουαζιέρα στο Βόσπορο για να θαυμάσετε εν πλω τον υπέροχο ορίζοντα της Πόλης, παρέα με πλούσιο μπουφέ και αυθεντικό χορό της κοιλιάς.

 

Εμβληματική-αινιγματική-σαγηνευτική η Πόλη των πόλεων έρχεται στο Travel Guide αυτή την Κυριακή στη 01:15 τη νύχτα στο OPEN

 

Travel Guide αυτή την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στη 01:15 τη νύχτα στο OPEN