28-01-2020

Οι δηλώσεις του Μάκη Γκαγκάτση στην εκπομπή «Η Δίκη στο Open»

Κυριάκος Θωμαίδης - Δίκη

Ο Μάκης Γκαγκάτσης στην εκπομπή «Η Δίκη στο Open» με τον Κυριάκο Θωμαϊδη και οι δηλώσεις του στην εκπομπή σε μία συνέντευξη εφ'όλης της ύλης. Παρακάτω τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης καθώς και το video

Το σχόλιο του για την ανακοίνωση του Θοδωρή Ζαγοράκη: Είναι ξεκάθαρο αυτό που αναφέρει ο κ. Ζαγοράκης και νομίζω ότι είναι μονόδρομος και για αυτόν και για άλλα μέλη της ΝΔ στη βόρεια Ελλάδα. Θεωρώ ότι θα υπάρξει γενικότερη κινητοποίηση μιλώντας για το κυβερνών κόμμα.

Για την απόφαση της ΕΕΑ: Αυτοί που έβγαλαν την απόφαση, η απόφαση έχει επιβληθεί από τον κ. Αυγενάκη με συνεργούς τα μέλη της επιτροπής. Τα τρία μέλη που πρότειναν την ποινή υποβιβασμού, είναι μία πολιτική απόφαση χωρίς νομική και δικαστική χροιά από τους διορισθέντες του κ. Αυγενάκη. Ενός ανθρώπου, του κ. Αυγενάκη, που αποτελεί εντολοδόχο του κ. Μαρινάκη και υπάλληλο του.

Για τον Υφυπουργό Αθλητισμού: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού λειτουργεί ως υπάλληλος του κ. Μαρινάκη. Η μόνη λογική για να δημοσιευτεί εκείνη την ώρα η απόφαση είναι γιατί ήθελαν να χυθεί αίμα στην Τούμπα απόψε. Ότι ο κόσμος κράτησε την ψυχραιμία του είναι ένα κομμάτι που δεν είχε προβλέψει ο κ. Αυγενάκης.

Για το πότε προέκυψε η απόφαση: Να μας εξηγήσουν τα μέλη της επιτροπής πως 500 σελίδες υπομνήματα διαβάστηκαν και μέσα σε τρεις ημέρες βγήκε απόφαση.

Όσον αφορά στα μέλη της επιτροπής και τις τρεις ψήφους: Ο κ. Τζουλάκης ο πρόεδρος τοποθετήθηκε από τον κ. Αυγενάκη, είχε εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα και είχε απαλλαχθεί και ο κ. Φαραντούρης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Φανταστείτε εν μέσω εκκρεμοδικίας σε υπόθεση ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού να τοποθετούνταν καθηγητής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Θα πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα γιατί από τα 7 μέλη της επιτροπής ψήφισαν τα 5 και γιατί ο κ. Τζουλάκης πίεσε να βγει σήμερα η απόφαση.

Για το τουίτ Αυγενάκη αμέσως μετά τη γνωμοδότηση: Ο κ. Αυγενάκης παίζει ένα θέατρο. Αμέσως μετά τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό βγήκαν και του έκαναν επίθεση. Θέλει να αποποιηθεί τις ευθύνες του. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι τα δύο μέλη που όρισε ο κ. Αυγενάκης δεν τον ρώτησαν για την συγκεκριμένη υπόθεση. Το τουίτ του Υπουργού λέει για την έλλειψη απόλυτης τεκμηρίωσης. Μπορεί ο κ. Αυγενάκης να είχε την απόφαση τεκμηρίωσης, παρότι εμείς δεν την έχουμε πάρει, άρα έτσι έχει τοποθετηθεί ο κ. Αυγενάκης. Αυτό δείχνει όσα είπα ότι είναι μία απόφαση που έχει λάβει ο ίδιος. Στην ανακοίνωση του ο κ. Αυγενακης αναφέρεται στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Είναι να γελάει κανείς. Ποιο είναι το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου με μία επιτροπή που έχει ορίσει ο ίδιος;

Για την ανακοίνωση που έβγαλε ο Ολυμπιακός: Αστείο ο Ολυμπιακός να μιλά για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη όταν υπάρχουν ποινικές υποθέσεις σε εκκρεμότητα σε βάρος του. Αναφέρομαι στη δίκη στα στημένα που έχει ευτυχώς μάρτυρες, εν ζωή, να το σημειώσουμε και αυτό. Η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της έστω και μετά από 6 χρόνια, οι μάρτυρες να μην αλλάξουν τις καταθέσεις τους και να κάνουν τη δουλειά τους.

Για την ανάγκη παρέμβασης του Πρωθυπουργού: Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει επίσημα να πάρουν απόφαση αν συμφωνούν η όχι με την προτεινόμενη ποινή. Δεν μπορεί να το αφήσουν στην τύχη του το θέμα. Δεν μπορεί να  απειλεί την Εθνική συνοχή της χώρας. Εκεί μας οδηγούν ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Αυγενάκης και τα μέλη της Επιτροπής. Είναι προφανές ότι δεν υφίσταται πολυιδιοκτησία. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.

Για όσα λέει ο Ολυμπιακός για τον Ιβάν Σαββίδη: Ο κ. Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός βλέπουν στους εφιάλτες τους τον κ. Σαββίδη. Ο κ. Σαββίδης έσπασε το απόστημα και την ασυδοσία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το πρωτάθλημα κρίνεται πλέον στα ίσα όσο μπορεί να γίνεται αυτό. Παρότι χάσαμε ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά και το 2020 ενώ είμαστε πρώτοι βγαίνει μία απόφαση σαν αυτή.  Ο κ. Σαββίδης έκανε τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή μετά από 34 χρόνια, πήρε τρία συνεχόμενα Κύπελλα, είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ δε χρησιμοποιεί μέσα που χρησιμοποιούσε ο Ολυμπιακός. Αν ήταν χαλίφης θα έχανε το πρωτάθλημα το 2018, αν ήταν ο ΠΑΟΚ χαλίφης θα χανόταν το οφσάιντ στο Καραϊσκάκη. Αλλοιώθηκε το πρωτάθλημα φέτος υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα τελευταία τρία χρόνια η διαιτησία είναι η καλύτερη των τελευταίων 30 χρόνων στην Ελλάδα. Το είπε και άλλος ιδιοκτήτης ο κ. Αλαφούζος στη συνάντηση των Big-4.

Τον κ. Γραμμένο δεν τον στήριξε μόνο ο ΠΑΟΚ, αλλά και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω.

Για συμμαχίες: Υπάρχει συνεννόηση ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, όχι συμμαχία. Απέναντι στη λαίλαπα Μαρινάκη και Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ πρέπει να δει τι θα κάνει. Είμαστε απέναντι με την ΑΕΚ, η ΑΕΚ είναι με τον εαυτό της και είναι κοντά στον Ολυμπιακό. Υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των δύο.

Εκτιμώ τον κ. Λυσσάνδρου, ήμασταν αντίπαλοι. Στις εκλογές της λίγκας η ψήφος του Ολυμπιακού έκρινε τις εκλογές.

Στην περίπτωση Ολυμπιακού-Πανιωνίου υπάρχει πραγματική συνιδιοκτησία και όχι fake όπως αυτή που κατηγορούμαστε εμείς.

Ο κ. Κούγιας συντάχθηκε με τον Ολυμπιακό για να απαιτήσει την τιμωρία της Ξάνθης, να μην μπει στα πλέι οφ γιατί λειτουργεί η Ξάνθη ανταγωνιστικά στην ομάδα του.

Δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα η εισήγηση της ΕΕΑ. Είναι ξεκάθαρος ο Πειθαρχικός κώδικας, υπάρχει και απόφαση του 2016 σε θέμα που αφορούσε τη Ζάκυνθο. Τότε ανέτρεψε το δικαιοδοτικό όργανο την εισήγηση. Θα προσφύγουμε στα διοικητικά και στα αθλητικά δικαστήρια. Θα πάμε και στο Cas αν χρειαστεί.

O ΠΑΟΚ της προσφυγιάς έχει δεχτεί πολλούς πολιτικούς διωγμούς, αυτός είναι ένας ακόμα και θα κερδηθεί. Σαφώς υπάρχουν εκατομμύρια ΠΑΟΚτσήδες στον κόσμο που κανείς δεν μπορεί να τους πει τίποτα για την αξιοπρέπεια και το δίκαιο τους. Είναι σαφές το μήνυμα στον Πρωθυπουργό να πάρει θέση. Δεν είναι δικαστική, αλλά πολιτική απόφαση. Είναι εθνικό θέμα πλέον, πολιτικό και αθλητικό. Προπάντων είναι πολιτικό το θέμα. Δείτε το πανό των οπαδών του ΠΑΟΚ. Μόνο ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Αυγενάκης ήξεραν ότι θα βγει σήμερα η απόφαση. Μία τέτοια εισήγηση έκανε η ΕΕΑ εν μέσω βαριάς κρίσης στα ελληνοτουρκικά. Οι αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ θα είναι πρωτόγνωρες. Για μία απόφαση νομικά αστήρικτη και αίωλη, έρχεται ο κ. Αυγενάκης με εντολή του κ. Μαρινάκη και απειλεί την 94χρονη ιστορία του ΠΑΟΚ. Το θέμα δεν είναι δικαστικό, είναι εθνικό και πολιτικό.

Εφόσον ο κ. Αυγενάκης είναι υπάλληλος του κ. Μαρινάκη. Είναι η ντροπή της Ελλάδας, της Κρήτης και του Ηρακλείου, είναι ντροπή που εκπροσωπεί την κυβέρνηση. Να βγει να μας μιλήσει ο κ. Αυγενάκης και τι να μας πει; Αντί να μας μιλήσει για την υπόθεση του κ.Τζήλου, που σέρνεται εδώ και έναν χρόνο, που είναι ξεκάθαρο ποιοι βρίσκονται από πίσω και με ποια ομάδα συνδέονται, ασχολείται με το ότι ένας συγγενής του κ.Σαββίδη αγόρασε το ξενοδοχείο που μένει η Ξάνθη.

Στόχος τους είναι να αφήσουν ένα κηλίδωμα στην ιστορία του ΠΑΟΚ επειδή δεν μπορούν να τον κερδίσουν. ΠΑΟΚ δεν έγινε ποτέ κανείς λόγω των τίτλων, είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που γεννά κόσμο από τους οπαδούς της. Ότι ο κ. Σαββίδης έσπασε ένα απόστημα και ήρθαν τίτλοι αυτό είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ και αυτό πονάει τον κ. Μαρινάκη.

Να υπάρξει αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ για να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός με προεδρικό διάταγμα; Για κάτι που δεν υπάρχει; Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα που να αφορά την πολυιδιοκτησία και να αφορά κάτι τέτοιο.

Ο κ. Καλπαζίδης μπορεί να αγοράσει την ΠΑΕ Ξάνθη χωρίς νομικό πρόβλημα. Όχι τις εγκαταστάσεις που προπονούνται οι ομάδες. Επιρροή θα μπορούσε να αποδεικνύεται μόνο με πραγματική σύνδεση εταιρειών.

Είναι λιγότερο το ποσοστό που αγόρασε ο κ. Σαββίδης, είναι κάτω από 5% στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και δεν ήταν υποχρεωμένος να το δηλώσει. Δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Σήμερα διαβάσαμε το παράδοξο ότι ο Μασούρας που αγοράστηκε έναντι ενός 1 εκατομμυρίου από τον Ολυμπιακό

Άνοιξε ωραία φάμπρικα ο Ολυμπιακός. Θα κληθεί να μας εξηγήσει πως ενώ ο κ Μαρινάκης που ενώ είναι εν δυνάμει αγοραστής της Nova ομάδες όπως ο Άρης υπέγραψαν νέο συμβόλαιο, αφήνοντας την ΕΡΤ, για τρία χρόνια με 7 εκατομμύρια ευρώ.

Πόσο τυχαίο είναι ότι ο κ. Μπέος καταγγέλει ότι σταμάτησε η χρηματοδότηση του Βόλου μετά το Ολυμπιακός-Βόλος;

Είμαστε οι πρώτοι που θέσαμε το ζήτημα των Β ομάδων. Ακόμα και αύριο μπορούμε να κάνουμε έναν περιορισμό των δανεικών με σχετικό κανονισμό.

Σήμερα διαβάσαμε και το εξής παράδοξο. Ο ποδοσφαιριστής Μασούρας που έχει αγοραστεί από τον Ολυμπιακό και αγωνιζόταν δανεικός στον Πανιώνιο, επέστρεψε στον Ολυμπιακό και ξαναπήγε δανεικός στην Λάρισα. Εδώ μιλάμε για πραγματικές τριγωνικές σχέσεις.

Ο Μασούρας τριγυρίζει ανάμεσα σε Λάρισα και Πανιώνιο. Αυτό δεν τους πειράζει; Αγοράσαμε τον Φασίδη και τον έχουμε δώσει δανεικό στην Ξάνθη.

Δικαιώματα εικόνας είχε πληρώσει η RFA, αυτά τα διαχειρίζονται μόνοι τους οι ποδοσφαιριστές.

Υπάρχει συνεννόηση ΑΕΚ και Ολυμπιακού και μετά την εκλογή Λυσσάνδρου. Συμμαχία είχαν στις εκλογές της λίγκας. Εμείς ουδέποτε στηρίξαμε υποψήφιο του Ολυμπιακού. Στην εκλογή Μπαταγιάννη ψηφίσαμε λευκό, δείτε τα πρακτικά.

Ο Αυγενάκης είναι εκτός πραγματικότητας, γίνεται της κακομοίρας, προκύπτει ένα εθνικό, πολιτικό θέμα κι εκείνος κόβει πίτες στις Μοίρες. Δε θα έρθει στη Θεσσαλονίκη ο κ. Αυγενάκης, εκτός αν έρθει η αστυνομία όλης της Ελλάδας εκεί.

Ήμασταν υπέρμαχοι να έρθει το VAR στην Ελλάδα. Η διαιτησία είναι πολύ καλύτερη, γίνονται λάθη, αλλά πολύ λιγότερα. Υπάρχει δέσμευση ότι θα μπει η γραμμή του οφσάιντ στο VAR.

Για αυτό ακριβώς δεν είμαστε χαλίφηδες, γιατί πρωτοστατούμε στο VAR στους ξένους διαιτητές και αρχιδιαιτητές γιατί κανείς Έλληνας διαιτητής δεν αντέχει στην τοξικότητα και την πίεση που υπάρχει στο ποδόσφαιρο μας. Να υπάρχει γενικότερος έλεγχος από τη ΦΙΦΑ, όχι όμως επιτροπεία όπως υπήρχε αυτή την τριετία. Σαφώς όμως βελτιώθηκαν πράγματα, αν και δεν απέδωσε η επιτροπεία.

Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Με την τοξικότητα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις συνεχόμενες ανακοινώσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τις ενέργειες που όλα αυτά δημιουργούν μίσος, αυξάνεται η βία. Στην τελευταία ανακοίνωση του ο Ολυμπιακός ρατσιστικά χαρακτήρισε «Ρώσο» τον κ. Σαββίδη.

Καταδικαστέο οποιοδήποτε κρούσμα βίας από όπου κι αν προέρχεται. Πιστεύω με νομοθετική παρέμβαση μπορεί να μπει ένα τέλος στο θέμα της βίας στην Ελλάδα. Ο κ. Αυγενάκης έχει κάνει τόσες συναντήσεις και δεν έχει πάρει καμία απόφαση για τις λέσχες οπαδών.

Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες υπάρχουν βαριοί χαρακτηρισμοί. Η πρόσκληση των Big-4 ήταν από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Προφανώς πλέον δεν μπορούμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος είναι εντολοδόχος του κ. Μαρινάκη.

Ισχύει ότι κ. Σαββίδης θέλει να αγοράσει ομάδα της Βραζιλίας.

Υπάρχει επίσημη πρόταση από τουρκική εταιρεία για την κατασκευή του γηπέδου της Τούμπας. Το τι θα γίνει σχετικά με την τουρκική εταιρεία δεν μπορούμε να το απαντήσουμε τώρα.

Μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, μετά από αυτή την απόφαση θα δείτε πρωτόγνωρες αντιδράσεις. Ο κ. Αυγενάκης ήθελε να χυθεί αίμα σήμερα, με την απόφαση που βγήκε λίγο πριν τον αγώνα του ΠΑΟΚ, ψύχραιμοι ήταν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην αντίδραση τους.

Με τις πράξεις και τις παραλήψεις του ο κ. Αυγενάκης υποκινεί τη βία.

Η οικογένεια Σαββίδη είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες, ο μόνος ανθέλληνας είναι ο κύριος Αυγενάκης που δημιουργεί Εθνικό ζήτημα σε μία στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται από την ελληνοτουρκική κρίση.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού και του τουίτ Αυγενάκη είναι θέατρο σκιών και στάχτη στα μάτια. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί φτιαχτά να δείξει ότι είναι σε κόντρα με τον Υπουργό που είναι 100% δικός του.

Η ομοσπονδία έχει πρόεδρο τον κ. Γραμμένο, θα ήταν ευχής έργον η ομοσπονδία να διοικηθεί από έναν πρώην διεθνή παίκτη της Εθνικής του 2004. Θα πρέπει η ΕΠΟ να λειτουργήσει με όρους αγοράς, θα δούμε αν ο κ. Γραμμένος θα είναι ξανά υποψήφιος, θα φανεί αν το στηρίξει η παράταξη του. Θα ήταν ευχής έργον η διοίκηση από έναν πρώην διεθνή του 2004. Οι διεθνείς συνομοσπονδίες στηρίζουν τον κ. Γραμμένο. Τους επόμενους μήνες θα φανεί αν μπορεί να προκύψει πρόταση διεθνή ποδοσφαιριστή.

Υπάρχουν ικανοί Έλληνες διαιτητές και υποψήφιοι αρχιδιαιτητές για την ΚΕΔ. Ποιος αντέχει όμως την πίεση από αυτούς υπό τον φόβο επεισοδίων όπως αυτά του Τζήλου και όλες τις άλλες επιθέσεις σε διαιτητές;

Είμαστε δύο ξεχωριστές οντότητες με τον πατέρα μου, λειτουργούμε ξεχωριστά. Τον συμβουλεύομαι πολλές φορές.

Δε θέλω να σας αποκαλύψω τι συζήτησα με τον κ. Σαββίδη. Θα το δείτε από τις επόμενες κινήσεις μας.

Δείτε το βίντεο εδώ