05-02-2020

Κόκκινο ποτάμι: Ο Μίλτος συλλαμβάνεται από Τούρκους στο Ερζερούμ. Λίγο αργότερα η Ιφιγένεια μαθαίνει πως ο Μίλτος είναι νεκρός – Κυριακή στις 21:00

Το κόκκινο ποτάμι - επεισόδιο 19

Το κόκκινο ποτάμι

 

Ο Μίλτος βρίσκει την Ιφιγένεια στο Ερζερούμ, αλλά πριν μιλήσουν συλλαμβάνεται από τους Τούρκους. Λίγο μετά η Ιφιγένεια μαθαίνει πως ο Μίλτος είναι νεκρός.

 

 

Νέο επεισόδιο την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 21.00

 

 

 

#KokkinoPotami

Περίληψη επεισοδίου 9/2

Στα βουνά η Βασιλική, η Ευγενία και η Δόμνα σμίγουν με τον Θέμη, τον Μίλτο και τον Παναγιώτη και προσπαθούν να βρουν τρόπο να κρυφτούν και να επιβιώσουν. Όχι όμως ο Μίλτος. Ο Μίλτος φεύγει βιαστικά για το Ερζερούμ για να βρει την αγαπημένη του. Φτάνοντας εκεί αρχίζει να ρωτά παντού για την Ιφιγένεια, όμως πολύ σύντομα καταλαβαίνει πως οι ερωτήσεις του θα βάλουν σε κίνδυνο την αγαπημένη του. Προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τους Τούρκους αλλάζει θέμα και γυρνάει αλλού την κουβέντα, βάζοντάς τους σε υποψίες. Στην αγορά του Ερζερούμ ο Μίλτος βλέπει την Ιφιγένεια από μακριά να ψωνίζει μαζί με την Μελικέ. Η Ιφιγένεια τον αντιλαμβάνεται μην μπορώντας να πιστέψει στα μάτια της. Οι Τούρκοι όμως, συλλαμβάνουν τον Μίλτο μπροστά στα μάτια της Ιφιγένειας, η οποία δεν μπορεί να κρύψει από την Μελικέ την ταραχή της.  Όταν επιστρέφουν στο σπίτι η Ιφιγένεια προσεύχεται -και η Μελικέ την βλέπει κρυφά. Η Μελικέ και η οικογένειά της είναι κρυπτοχριστινοί και αποκαλύπτεται στην Ιφιγένεια.

Στην Κωνσταντινούπολη ο Αλή βρίσκει τους γονείς της Ιφιγένειας και τους παραδίδει το γράμμα της κόρης τους. Ο Μιχάλης και η Σοφία αντιμετωπίζουν αρχικά με δυσπιστία τον Αλή, διαβάζοντας όμως το γράμμα της Ιφιγένειας και αναγνωρίζοντας το γραφικό της χαρακτήρα αλλάζουν στάση απέναντί του. Εντωμεταξύ η Αρίν σμίγει με την Λουσίν, η οποία δεν μπορεί να συνέλθει από τα βασανιστήρια.
Οι Τούρκοι στέλνουν τον Μίλτο στην Κωνσταντινούπολη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Ο Μίλτος βασανίζεται και ζει την απόλυτη βιαιότητα από τους Τούρκους.
Ο Καρτάλ που ενημερώνεται για τη σύλληψή του, αποφασίζει να δράσει. Οδηγεί τον Μίλτο κρυφά μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό. Του λέει να φύγει και να εξαφανιστεί, χαρίζοντάς του τη ζωή ως αντάλλαγμα, καθώς ο Μίλτος είχε σώσει τη ζωή του γιου του, του Κερέμ.
Για τους Τούρκους ο Μίλτος είναι νεκρός και  ο Καρτάλ παραδίδει τα προσωπικά αντικείμενα του Μίλτου στον Νικολαΐδη μεταφέροντάς του τη δυσάρεστη είδηση. Ο Μιχάλης και η Σοφία συντετριμμένοι από το «χαμό» του Μίλτου θέλουν να ειδοποιήσουν την Ιφιγένεια για την τραγική εξέλιξη. Δίνουν το μήνυμα στον Αλή και αυτός στην Ιφιγένεια η οποία παραλύει στο άκουσμα της είδησης.

 

 

Το τρέιλερ εδώ

 

Φωτογραφίες εδώ

 

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

Συγκλονιστικές εξελίξεις την Κυριακή στις 21.00 στο OPEN

 

 

 

-Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης.

 

-Μια σκληρή εποχή που χάραξε τη μνήμη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

 

-Μια τηλεοπτική παραγωγή κινηματογραφικών προδιαγραφών που ταξίδεψε για γυρίσματα σε περισσότερες από 15 πόλεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

-Ένα πολυπληθές καστ καταξιωμένων ηθοποιών.

 

 

Το Κόκκινο Ποτάμι, η δραματική σειρά εποχής
σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη,
ξετυλίγει μια σειρά από γεγονότα που ανατρέπουν όλα όσα έμοιαζαν δεδομένα…

 

 

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μανούσος Μανουσάκης

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Αργύρης Πανταζάρας, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Στέφανος Κυριακίδης, Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Δρόσος, Κώστας Ξυκομηνός, Θοδωρής Φραντζέσκος, Λάμπρος Κτεναβός, Δήμητρα Βήττα, Παυλίνα Ζάχρα, Δήμητρα Σιγάλα, Γιωργής Τσαμπουράκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Δημήτρης Τοπαλίδης, Πέτρος Ξεκούκης κ.α.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

 

ΣΕΝΑΡΙΟ: Νίκος Απειρανθίτης, Δώρα Μασκλαβάνου, Μανούσος Μανουσάκης

Φιλική συνεργασία στο ΣΕΝΑΡΙΟ: Σταύρος Αβδούλος, Ειρήνη Ριτσώνη

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Χρήστος Παπαδόπουλος

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΙΤΛΩΝ: Ελεωνόρα Ζουγανέλη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

ΜΟΝΤΑΖ: Μιχάλης Μινακούλης

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Μαρία Μαγγίρα

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: Κατερίνα Ζουράρη

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Έλλη Κριαρά

ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ: Αλεξ Πρίφτης

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Μανώλης Μανουσάκης

ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΦΕ SFX: Αντώνης Νικολάου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μαρία Μανουσάκη, Γιώργος Παπαδάτος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μιχάλης Καραχάλιος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.

 

TO ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

 

Κάθε Κυριακή στις 21.00 στο OPEN