07-02-2020

Το Travel guide ταξιδεύει στην κοσμοπολίτικη Βηρυτό 09.02

Travel guide Βηρυτός

Το Travel guide στην κοσμοπολίτικη Βηρυτό 

Αυτή την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 01.15, το Travel Guide και ο Θάνος Παπαδημητρίου επισκέπτονται έναν προορισμό έκπληξη! Ταξιδεύουν στην πολύπαθη χώρα του Λιβάνου που πλέον επανήλθε τουριστικά και υπόσχεται να χαρίσει στον επισκέπτη 1000+1 νύχτες.

 

Στο εθνικό αρχαιολογικό μουσείο της Βηρυτού ο Θάνος και η ομάδα του παρακολουθούν ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ που αναδεικνύει με τι τρόπους κατάφεραν να διασώσουν όλο τον αρχαιολογικό πλούτο αμύθητης αξίας κατά τη διάρκεια του καταστροφικού εμφυλίου πολέμου.

 

Η σύγχρονη Βηρυτός όμως έχει ήδη γυρίσει σελίδα και πλέον σήμερα είναι μία καλαίσθητη πόλη με πλήρως αναδομημένο όλο το εμπορικό της κέντρο. Με την παραλιακή λεωφόρο "Κορνίς" και τη νεοσύστατη Zaytuna Bay που είναι γεμάτη με πολυάριθμα εστιατόρια και μπαρ, η Βηρυτός διεκδικεί χωρίς αντίπαλο τον τίτλο της πιο σικ και πιο "ευρωπαϊκής" αστικής μεσανατολίτικης πόλης.

 

Εκτός συνόρων της πρωτεύουσας Βηρυτού, το φημισμένο σπήλαιο Jeita με τον μακρύ υπόγειο ποταμό μαγνητίζει κάθε επισκέπτη και δίκαια θεωρείται ένα από τα τρία σπουδαιότερα σπήλαια του κόσμου, ενώ το άγαλμα της Παναγίας στο λόφο Χαρίσσα είναι ιερό προσκύνημα για τους 2 εκατομμύρια χριστιανούς που ζουν στο Λίβανο.

 

Επόμενος προορισμός η ιστορική Βύβλος, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου συνεχής κατοίκησης και ταυτισμένη ακόμη και σήμερα με την Ελλάδα.

 

Η επιστροφή στη Βηρυτό επιφυλάσσει σπονδή στη λιβανέζικη κουζίνα με γαστρονομικό ρεπορτάζ στο διασημότερο εστιατόριο της χώρας που φέρει τη σφραγίδα του Υπουργείου Τουρισμού του Λιβάνου.

 

Το επεισόδιο ολοκληρώνεται όπως αρμόζει στην κοσμοπολίτικη Βηρυτό με νυχτερινή διασκέδαση που φέρει και ελληνική υπογραφή, δεδομένου πως το νο1 κέντρο διασκέδασης της πόλης ανήκει σε ελληνολιβανέζο επιχειρηματία.

 

Travel Guide αυτή την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στη 01:15 τη νύχτα στο OPEN