Για τη λευκή βάση:
90 γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο
90 γρ. ασπράδι αβγού αχυρώνα ΒΛΑΧΑΚΗ (από 3 ασπράδια αβγού)
60 γρ. αλεύρι
160 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
Για τη βάση φιστικιού
90 γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο
90 γρ. ασπράδι αβγού αχυρώνα ΒΛΑΧΑΚΗ (από 3 ασπράδια αβγού)
60 γρ. αλεύρι
160 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. φιστίκι σε σκόνη
Για τη βάση σοκολάτας
90 γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο
90 γρ. ασπράδι αβγού αχυρώνα ΒΛΑΧΑΚΗ (από 3 ασπράδια αβγού)
60 γρ. αλεύρι
160 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
20 γρ. κακάο
Για τη γέμιση
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος 40% κακάο VALRHONA τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
ΕκτέλεσηΕκτέλεση για τις βάσεις:
(Για κάθε βάση ακολουθούμε την ίδια διαδικασία)
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Παίρνουμε ένα τσέρκι και φτιάχνουμε μια βάση από αλουμινόχαρτο. Ρίχνουμε στο τσέρκι το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 90οC και πριν αρχίσει να βράζει, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά με ραβδομπλέντερ και στη συνέχεια με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Συναρμολόγηση:
Στο ένα φύλλο της βάσης απλώνουμε τη μαρμελάδα. Τοποθετούμε πάνω από αυτή το άλλο φύλλο της βάσης, την κρέμα σοκολάτα και το τρίτο φύλλο της βάσης. Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και κάθε κομμάτι το κόβουμε διαγωνίως ώστε να έχουμε 2 τρίγωνα. Τα πιάνουμε με μία οδοντογλυφίδα.