Εκλογές 2023VideoΣχετικά
Εκλογές 2023

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο δρόμο προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Καθημερινά, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, Δημήτρης Καμπουράκης και Παναγιώτης Στάθης, φιλοξένησαν υποψηφίους των κομμάτων και συζήτησαν για το διακύβευμα της κάλπης. Και κάθε βράδυ στις 23:00, πολιτική εκπομπή με τον Νίκο Στραβελάκη και καλεσμένους εκπροσώπους των κομμάτων, που διεκδίκησαν την ψήφο των πολιτών την Κυριακή. 

Την Κυριακή 21 Μαΐου το OPEN ενημέρωσε λεπτό προς λεπτό τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για όλες τις εξελίξεις.

Από τις 05.00 το πρωί έως τις 10.00 η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Σιαδήμας έδωσαν όλες τις χρηστικές πληροφορίες και ρεπορτάζ για το ξεκίνημα της ψηφοφορίας.

Αμέσως μετά και έως τη μία το μεσημέρι τη σκυτάλη πήραν η Λίνα Δρούγκα και ο Γιάννης Φώσκολος. Ο παλμός της ημέρας, συνδέσεις με εκλογικά κέντρα, η ψήφος των πολιτικών αρχηγών.

Στις 13:00 το μεσημεριανό δελτίο με τη Μίνα Καραμήτρου.

Στις 18:00 άρχισε ο εκλογικός μαραθώνιος, με συντονιστή τον Νίκο Στραβελάκη. Μαζί του ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο Παναγιώτης Στάθης και ο επικεφαλής της ΜRB Δημήτρης Μαύρος, ο οποίος στις 19:00 παρουσίασε το exit poll για τη δύναμη των κομμάτων και τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγουν.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και προσωπικότητες της δημόσιας σφαίρας ανέλυσαν και σχολίασαν το νέο πολιτικό σκηνικό και τα σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών μέχρι τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος και τους συσχετισμούς στην επόμενη Βουλή.

Το OPEN μετέδωσε και το Debate των πολιτικών αρχηγών και τον απόηχό του, όπως αποτιμήθηκε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Στραβελάκη. Καλεσμένοι για να σχολιάσουν την τηλεμαχία ήταν ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δουδωνής, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο υποψήφιος Επικρατείας με το ΜΕΡΑ25 Νίκος Θεοχαράκης, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Παύλος Σαράκης, καθώς και οι δημοσιογράφοι Μαριάννα Πυργιώτη και Φοίβος Κλαυδιανός.