KitcheN HealthVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
KitcheN Health

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και το "KitcheN' Health" μας προσκαλούν να μαγειρέψουμε υγιεινά και νόστιμα, αλλά και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η πανδημία του κορωνοϊού μας έδειξε πόσο σημαντική είναι η ανάγκη για σωστή διατροφή. Ειδικοί παγκοσμίως, ελλείψει εμβολίου και στοχευμένου φαρμάκου, βρέθηκαν να προτείνουν λύσεις που έχουν να κάνουν με τη διατροφή, συνιστώντας ιδιαίτερη προσοχή στη θωράκιση του οργανισμού μας

Το "KitcheN' Health" έρχεται για να μας δείξει τον τρόπο. Η Μαρία σε κάθε επεισόδιο θα παρουσιάζει υγιεινές και νόστιμες συνταγές που κυρίως ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.  Αγνά υλικά με ευεργετικές ιδιότητες "παντρεύονται" σε πολύ όμορφα πιάτα. Με σκηνικό έναν υπέροχο κήπο, η Μαρία μας δείχνει τα "καλούδια της φύσης" και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Πέρα από τις ειδικές αυτές συνταγές, η Μαρία θα συνομιλεί με διατροφολόγους και γιατρούς, οι οποίοι θα επεξηγούν τη χρήση και το σωστό συνδυασμό των τροφών, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα που όλοι έχουμε:

Πρέπει να μαγειρεύουμε εποχικά;

Πόσο διαφορετικό πρέπει να είναι το παιδικό menu; Με τι συνδυάζονται σωστά τα όσπρια; 

Η αγαύη και η στέβια είναι καλοί αντικαταστάτες της ζάχαρης;

Ένα ταξίδι στις γεύσεις και στα δώρα της φύσης, μέσα από νόστιμα και εύκολα πιάτα που θωρακίζουν τον οργανισμό μας. Ξεναγός στο ταξίδι αυτό η αγαπημένη Μαρία Εκμεκτσίογλου που θα μας παρουσιάζει κάθε Σαββατοκύριακο τις καλύτερες συνταγές -μαγειρεύοντας μάλιστα σε μεγάλα τσουκάλια τα αγαπημένα της φαγητά, προκειμένου να τα δωρίζει σε ένα διαφορετικό κοινωφελή οργανισμό κάθε φορά.

Δείτε αυτό το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 4 Ιουλίου, η Μαρία μας μιλάει για την διατροφική αξία της τομάτας, η οποία πρωταγωνιστεί στην μεσογειακή διατροφή. Η τομάτα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τον οργανισμό και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε πάρα πολλά πιάτα, όπως και τα μικρά γλυκά τοματίνια.

Η Μαρία σε αυτό το επεισόδιο μαγειρεύει τοματίνια γεμιστά με κεφτεδάκια & τομάτες γεμιστές με κουσκούς και γαρίδες.

Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, Όλγα Κακουλίδη, μιλάει για το ισχυρό αντιοξειδωτικό που περιέχει η τομάτα, το λυκοπένιο, μας δείχνει με ποιους συνδυασμούς γίνεται ακόμα πιο θρεπτική η τομάτα, μαθαίνουμε πως όπως κι αν μαγειρέψουμε την τομάτα τα ωφέλιμα στοιχεία της δε χάνονται, ενώ τέλος, μας εξηγεί γιατί μαζί με το ελαιόλαδο, η τομάτα απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου στο «KitcheN' Health» πρωταγωνιστεί η μαστίχα, ένα φυσικό φάρμακο, με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Η Μαρία μας δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της μαστίχας αλλά και την επουλωτική της δράση στα δερματικά προβλήματα.

Οι υγιεινές νοστιμιές που μας σερβίρει σήμερα, το «KitcheN' Health», είναι αρωματισμένες με μαστίχα: σπαγγέτι εσπρέσι με μαστιχοκεφτεδάκια και μεθυστικές φωλίτσες κανταΐφι με μαστιχόκρεμα.

 Η Μαίρη Γιαννακάκη, R&D manager της Mastiha shop, μας μιλά για την ευεργετική δράση της μαστίχας Χίου σε άτομα με ενοχλήσεις σε στομάχι και γαστρεντερικές διαταραχές, αναφέρεται στη χημική σύσταση της μαστίχας Χίου και εξηγεί πώς η μαστίχα Χίου μειώνει το αίσθημα πείνας.