Ο πρίγκιπας της φωτιάςVideoΣχετικά
Ο πρίγκιπας της φωτιάς

Τρεις παιδικοί φίλοι, ο Ανδρέας Τσακίρης, ο Σταύρος Κομνηνός και ο Αλέξανδρος Μωραΐτης. Μαζί τους ένα όμορφο κορίτσι η Βέρα, το μήλον της έριδος για τον Ανδρέα και για τον Αλέξανδρο. Ο έρωτας του Ανδρέα θα την κερδίσει, αλλά και θα την διαλύσει όταν το συμφέρον θα τον οδηγήσει να την εγκαταλείψει για την πάμπλουτη Ευγενία, τη στιγμή που κυοφορεί τον καρπό του ανεκπλήρωτου έρωτά της. Ο Αλέξανδρος, πιο στωικός, υπομονετικός, θα αδράξει την ευκαιρία, θα την «αγκαλιάσει», θα την παντρευτεί και θα μεγαλώσει το παιδί της, τη Μαριάννα, σαν να είναι δικό του παιδί. 

Ο Ανδρέας και η Κάτια θα φέρουν επίσης στον κόσμο ένα παιδί, τη Μάγια.

Οι σχέσεις των δύο φίλων διαλύονται. Ο μόνος συνδετικός κρίκος ανάμεσά τους είναι ο Σταύρος, ο οποίος με τη σειρά του παντρεύεται τη Χριστίνα και αποκτούν ένα παιδί, τον Μίλτο.

Τα χρόνια έχουν περάσει και ο Ανδρέας εξελίσσεται σε έναν μεγάλο επιχειρηματία με αρκετές βρομοδουλειές στο ενεργητικό του. Ο Αλέξανδρος-που δεν έχει ξεχάσει ποτέ το παρελθόν- τις ανακαλύπτει, και αποφασίζει να τις βγάλει στο φως…

Ο Ανδρέας ενημερώνεται για τις προθέσεις του, πανικοβάλλεται και στέλνει τον μικρότερο αδερφό του Ηρακλή να τον εκβιάσει. Μία εντολή που δεν θα εισακουστεί, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με ολέθριες συνέπειες….
Ένας φόνος, ένα σπίτι που καίγεται έχοντας τρία θύματα και η εκδίκηση που γεννιέται από τις στάχτες.

Καλά κρυμμένα μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια και φέρνουν ανατροπές… φέρνουν την εκδίκηση γιατί τα τραύματα είναι ανεπούλωτα…Και μέσα σε όλα αυτά, ο έρωτας… ο λυτρωτικός, ο ανεκπλήρωτος, ο απαγορευμένος, ο ακραίος, που έρχεται σαν κάθαρση, αλλά και σαν απειλή.

Το τέλος του πρώτου κύκλου της σειράς βρήκε όλους τους ήρωες απέναντι σε ένα παρελθόν που εκδικείται. Η εκδίκηση όμως είναι καμιά φορά τυφλή και τόσο δίκαιη, ή τόσο άδικη, τόσο αναμενόμενη ή τόσο αναπάντεχη, όσο και η ίδια η ζωή. Το αίμα άνοιξε την όρεξη στους λύκους που σιγά - σιγά αρχίζουν τώρα, να μαζεύονται. Λύκοι παλιοί και καινούργιοι, λύκοι έτοιμοι να σπαράξουν την αθωότητα, και που καιροφυλακτούν ως τη στιγμή που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, σε μια σκληρή αλλά γεμάτη ανατροπές μάχη για την επικράτηση.

Ένα τραγικό γεγονός αρχίζει να κινεί γρανάζια που πυροδοτούν εξελίξεις, που αλλάζουν την ζωή όλων. Εξελίξεις, που σιγά - σιγά ανακατεύουν ξανά τα χαρτιά της τράπουλας. Βήμα - βήμα, λεπτό προς λεπτό. Το ρολόι της μοίρας μετράει το χρόνο μέχρι την εκδίκηση, το χρόνο μέχρι τη δικαίωση, το χρόνο μέχρι την καταστροφή, τον χρόνο μέχρι την εξιλέωση. Τον χρόνο, που μέχρι το τέλος του δεύτερου κύκλου δεν θα αφήσει κανέναν και τίποτα όπως τα γνωρίσαμε στην αρχή. Ό,τι νομίζαμε αληθινό, ό,τι νομίζαμε κρυφό, ό,τι νομίζαμε στο απυρόβλητο, όλα ανατρέπονται για να αποκαλύψουν μια πραγματικότητα, που δεν έχουμε καν φανταστεί.

Και ανάμεσα σε όλα, ο έρωτας μια φωτεινή ελπίδα. Έρωτας που για κάποιους ήρωες φαντάζει σαν έξοδος προς την ελευθερία, ενώ για άλλους κρύβει κινδύνους, δυσκολίες, που γίνονται όμως καύσιμο για να φουντώσει το πάθος.

Αλήθεια, Ο Πρίγκιπας της Φωτιάς, το παιδικό παραμύθι που έμεινε ατέλειωτο θα ξαναβρεθεί σε χέρια που θέλουν να το δουν να τελειώνει;

Σενάριο: Γ.Κυρίτσης

Πρωταγωνιστούν: Πέγκυ Σταθακοπούλου, Κώστας Αρζόγλου, Μάξιμος Μουμούρης, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιούλικα Σκαφιδά, Παναγιώτης Πετράκης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Νάνσυ Μπούκλη, Θέμης Πάνου, Αλέκος Συσσοβίτης, Κώστας Φαλελάκης, Βαγγέλης Γερμανός, Βασίλης Ευταξόπουλος, Ελεάνα Στραβοδήμου, Θεοδώρα Τζήμου, Αστέριος Πελτέκης, Σοφία Μανωλάκου, Γιώργος Γεροντιδάκης, Θύμιος Κούκιος, Άγγελος Καραμηνάς.