Συνταγή για φαλάφελ με χούμους από τον Γιώργο Τσούλη
Υλικά για τα φαλάφελ
500γρ. ρεβίθια
μισό κρεμμύδι μικρό πολύ ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ? κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. κύμινο τριμμένο
1 κ.γ. κόλιανδρο
? κ.γ. πιπέρι
1 πρέζα τριμμένο κάρδαμο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για το χούμους
250γρ. βρασμένα ρεβίθια
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
60 γρ. ταχίνι
1 σκ. σκόρδο μικρή λιωμένη
30ml ελαιόλαδο
½ κ.γ. κύμινο τριμμένο
αλάτι
30-40 ml νερό
Υλικά για το σερβίρισμα
τορτίγιες
κόκκινο λάχανο κομμένο σε κάθετες φέτες
πράσινο λάχανο κομμένο σε κάθετες φέτες
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο