«Γλυκά του ταξιδιού» ή «gateaux de voyage», είναι τα γλυκά που μπορούμε να απολαύσουμε στην εκδρομή, στο πικ νικ, στο γραφείο ή στο σχολείο, επειδή έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ο Στέλιος Παρλιάρος «παντρεύει» φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα, κράνμπερις και γλασαρισμένα φρούτα με σοκολάτα σε ένα πατέ που «μαγεύει», τόσο με την εμφάνιση, όσο και με τη γεύση του. Ένα γαλλικό γλυκό με το όνομα Financier υπήρξε η έμπνευση για ένα κέικ με λεπτή, φίνα γεύση που οφείλει την υγρασία του στο τσάι. Το «γλυκό ψωμί», στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ξηροί καρποί, είναι η ιδανική συνταγή για ένα λαχταριστό σνακ, που τρώγεται με οποιοδήποτε άλειμμα ή και σκέτο κι έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Για το τέλος, μπισκότα! Τραγανά, μεγάλα, συνδυάζουν τα φουντούκια με κομμάτια σοκολάτας και θα γίνουν η αγαπημένη λιχουδιά!
ΚΑΜΕΝ ΛΑΒΙΝΙΑ
| 28.02.2021 10:26Καλημέρα..
Παρακολουθώ όλα τα επεισόδια ...μήπως έχετε παράλειψη το επεισόδιο του Σαββάτου 20.02.2021;;ευχαριστώ...το χθεσινό επεισόδιο είναι το 16..
Yiannis
| 28.02.2021 10:15Γεια σας !!! Στα υλικα της συνταγης αναφερετε και αλευρι
Κατα την διαρκεια της εκτελεσης δεν ειδα να το χρησημοποιειται
θελετε να μου εξηγησετε αν ειναι απαραιτητο το υλικο 'η οχι?