Green Kitchen by Madame GingerVideoΣχετικά
καθημερινά
Madame Ginger αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 16:12

Συνταγή για πάβλοβες χωρίς αυγά με σαντιγί καρύδας από την Madame Ginger

  Μερίδες: 4  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 30 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΗ Madame Ginger φτιάχνει ένα πεντανόστιμο γλυκό, πάβλοβες χωρίς αυγά και περιττά λιπαρά που σερβίρει με μία υπέροχη σαντιγί καρύδας και φρέσκα φρούτα.Υλικά

Υλικά για τις μαρέγκες:

 

 

Υλικά για τη σαντιγί:

 

 

Υλικά για το σερβίρισμα:

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τις μαρέγκες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C στον αέρα.

Σουρώνουμε τα ρεβίθια και βάζουμε το νερό τους (aquafaba) σε μεγάλο μπολ μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και το κρεμόριο.

Χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μέτρια/δυνατή ταχύτητα. Μόλις χτυπηθεί για ένα λεπτό, αρχίζουμε και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά. Αφού βάλουμε όλη τη ζάχαρη, χτυπάμε για δύο-τρία λεπτά ακόμα και κλείνουμε το μίξερ. Σηκώνουμε το σύρμα και αν στέκεται η μαρέγκα πάνω του χωρίς να πέφτει, τότε είναι έτοιμη. Εάν γλιστράει στο μπολ, τότε συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει τελείως. Συνολικά θα χρειαστεί 6 -7 λεπτά χτύπημα.

Σε δύο ταψιά φούρνου βάζουμε λίγη μαρέγκα στις 4 γωνίες και στρώνουμε λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι της σούπας ή με ένα κορνέ κόβουμε μικρές μαρέγκες (περίπου μία γεμάτη κουταλιά της σούπας η καθεμία) και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Κλείνουμε τον φούρνο και χωρίς να ανοίξουμε καθόλου την πόρτα, αφήνουμε τις μαρέγκες μέσα για 1 ώρα να στεγνώσουν. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη. 

Όσο ψήνονται οι μαρέγκες ετοιμάζουμε τη σαντιγί καρύδας. Βγάζουμε την κονσέρβα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι παίρνουμε μόνο το στερεό κομμάτι της καρύδας που έχει μαζευτεί στην επιφάνεια, – προσπαθώντας να μην πάρουμε καθόλου από το διάφανο υγρό- και το βάζουμε σε μπολ. 

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μέτρια/δυνατή ταχύτητα για 30-40 δευτερόλεπτα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε την βανίλια και σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπάμε για ένα ακόμα λεπτό ή μέχρι να πήξει. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. 

Για να στήσουμε τις πάβλοβες, τοποθετούμε 4-6 μαρέγκες ανά μερίδα, 2 κουταλιές σαντιγί και μερικά φρεσκοκομμένα φρούτα. 

Σημείωση: Για σπιτική aquafaba μουλιάζουμε 400 γρ. ρεβίθια για 8 ώρες. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με 1,8L νερό και κλείνουμε το καπάκι. Μόλις πάρει βράση το νερό, ανοίγουμε το καπάκι και ξαφρίζουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 60-75 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια, αλλά να μην λιώσουν. Σουρώνουμε, πλένουμε καλά την κατσαρόλα και βάζουμε το ζουμί των ρεβιθιών να βράσει για 30-45 λεπτά. Ουσιαστικά θέλουμε να εξατμιστεί μέρος του νερού και να μείνει ένα πιο πηχτό, υποκίτρινο υγρό. Σουρώνουμε και έχουμε aquafaba. Διατηρούμε στο ψυγείο για 4-5 μέρες.

Tip: Οι μαρέγκες διατηρούνται για 8-10 μέρες αεροστεγώς κλεισμένες σε θερμοκρασία δωματίου. Η σαντιγί καρύδας διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

 

 

ΓΛΥΚΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΠΑΒΛΟΒΑMADAME GINGERΜΑΡΙΛΟΥ ΠΑΝΤΑΚΗΚΑΡΥΔΑ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Eco Ginger’s tip: Αξιοποίηση των υπολειμμάτων τροφίμων στη μαγειρικήEco Ginger’s tip: Αξιοποίηση των υπολειμμάτων τροφίμων στη μαγειρικήΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame Ginger

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 66Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 66Η Μυρτώ μετά τις αποκαλύψεις της Αγγελικής αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον Γρηγόρη και να τον ρωτήσει γιατί το έκανε αυτό κι αν έχει μετανιώσει για το...Το κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια | Επεισόδιο 4, κύκλος 2Το κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια | Επεισόδιο 4, κύκλος 2Ο Ανδρέας προσφέρεται να βοηθήσει τον Νικολαΐδη να πάνε στην Τραπεζούντα και να ψάξουν για την Ιφιγένεια. Μετά την κηδεία του Παντελή η ομάδα των...Κεντρικό δελτίο 26/07/2024Κεντρικό δελτίο 26/07/2024Πάνω από 100 ηγέτες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Τους υποδέχεται το ζεύγος Μακρόν. Χάος στο Παρίσι από σαμποτάζ στους...Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 65Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 65Οικογενειακή σειρά σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου και σενάριο Γιώργου Φειδά. Πρωταγωνιστούν: Μάριος Αθανασίου, Ελένη Βαΐτσου, Νίκος Πουρσανίδης,...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 64Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 64Η Μυρτώ κατηγορεί την Αγγελική ότι υποκρινόταν την οικιακή βοηθό στους Μακρήδες για να πάρει πληροφορίες για το άρθρο που αποκάλυψε τον εθισμό του...Κεντρικό δελτίο 26/07/2024Κεντρικό δελτίο 26/07/2024Πάνω από 100 ηγέτες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Τους υποδέχεται το ζεύγος Μακρόν. Χάος στο Παρίσι από σαμποτάζ στους...Το κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια | Επεισόδιο 6Το κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια | Επεισόδιο 6Η Ιφιγένεια αποφασίζει να πάει στην Τουρκία να αναζητήσει το Μίλτο. Η Ρωξάνη κι ο Αριστείδης ζητάνε τη βοήθεια του Λεβί, για να ξεκινήσουν τη δουλειά...Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, Επεισόδιο 131Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, Επεισόδιο 131Οικογενειακή σειρά σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου και σενάριο Γιώργου Φειδά. Πρωταγωνιστούν: Μάριος Αθανασίου, Ελένη Βαΐτσου, Νίκος Πουρσανίδης,...