Green Kitchen by Madame GingerVideoΣχετικά
καθημερινά
Madame Ginger αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 16:31

Τάρτα χωρίς ψήσιμο με βάση από χουρμάδες και πεκάνς, δροσερή γέμιση γιαουρτιού και φρέσκα φρούτα (sugar free / gluten free)

  Μερίδες: 9  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 20 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΗ Madame Ginger ετοιμάζει ένα θρεπτικό και sugar free γλυκό με βάση από χουρμάδες και πεκάνς, μία δροσερή γέμιση γιαουρτιού και φρέσκα φρούτα.Υλικά

Υλικά για τη ζύμη

480 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι

καυτό νερό, για το μούλιασμα των χουρμάδων

320 γρ. καρύδια pecan ή καρυδόψιχα

½ κ.γλ. αλάτι

 

Υλικά για τη γέμιση

600 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό

3 κ.σ. μέλι

ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

250 γρ. μύρτιλλα

3-4 βερίκοκα, σε φέτες

Εκτέλεση

Βάζουμε τους χουρμάδες σε μπολ, τους περιχύνουμε με μπόλικο καυτό νερό και τους αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Τους στραγγίζουμε καλά και τους αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Παράλληλα βάζουμε τα καρύδια pecan (ή την καρυδόψιχα) και το αλάτι σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα τρίβουμε πολύ ψιλά. Τα μεταφέρουμε σε μπολ.

Βάζουμε τους στραγγισμένους χουρμάδες στο μπολ και τους πολτοποιούμε καλά. Τους ρίχνουμε στο μπολ με τα pecan. Ανακατεύουμε καλά να σχηματιστεί πηχτή ζύμη. Πιέζουμε τη ζύμη σε αντικολλητική φόρμα, στη βάση και λίγο σηκωμένη στα τοιχώματα. Βάζουμε τη φόρμα όπως είναι στην κατάψυξη για 1 ώρα να σφίξει κι έπειτα τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη γεμίσουμε. 

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό με το μέλι και το ξύσμα. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και αφαιρούμε προσεκτικά τα αποσπώμενα τοιχώματα. Μεταφέρουμε προσεκτικά τη ζύμη σε πιατέλα. Απλώνουμε πάνω της τη γέμιση γιαουρτιού ομοιόμορφα και τοποθετούμε στην επιφάνειά της τα μύρτιλλα και τα κομμένα βερίκοκα. Σερβίρουμε την τάρτα αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

 

 Tip: Διατηρείται για 3-4 ημέρες στο ψυγείο.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗΤΑΡΤΑΓΙΑΟΥΡΤΙΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑMADAME GINGERΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙGLUTEN FREESUGAR FREE

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για παντρεμένη φάβα με καμένα κρεμμύδια και λάδι κάπαρης από τη Madame GingerΣυνταγή για παντρεμένη φάβα με καμένα κρεμμύδια και λάδι κάπαρης από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame Ginger

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Συνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΣυνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει το πιο ζουμερό ψητό χοιρινό κότσι με ξεχωριστές τραγανές πατάτες.Συνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΣυνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΟ Βαγγέλης Δρίσκας ετοιμάζει μία ιδιαίτερη χοιρινή τηγανιά στον φούρνο.Συνταγή για γιορτινή γαλοπούλαΣυνταγή για γιορτινή γαλοπούλαΟ Βαγγέλης Δρίσκας μας μαθαίνει ό,τι χρειάζεται για να ψήσουμε στην εντέλεια την κλασική γιορτινή γαλοπούλα.Ν. Λοτσάρη: Έχω απαγορεύσει από τον σύντροφό μου να με ζηλεύειΝ. Λοτσάρη: Έχω απαγορεύσει από τον σύντροφό μου να με ζηλεύειΗ Νίνα Λοτσάρη μιλά για τον σύντροφό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Συνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΣυνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΟ Βαγγέλης Δρίσκας ετοιμάζει μία ιδιαίτερη χοιρινή τηγανιά στον φούρνο.Συνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΣυνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει το πιο ζουμερό ψητό χοιρινό κότσι με ξεχωριστές τραγανές πατάτες.Ν. Λοτσάρη: Έχω απαγορεύσει από τον σύντροφό μου να με ζηλεύειΝ. Λοτσάρη: Έχω απαγορεύσει από τον σύντροφό μου να με ζηλεύειΗ Νίνα Λοτσάρη μιλά για τον σύντροφό της.Συνταγή για αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδεςΣυνταγή για αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει τους πιο αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδες.