Green Kitchen by Madame GingerVideoΣχετικά
Madame Ginger αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 16:26

Συνταγή για γλυκό ψυγείου σε 3 γεύσεις, σοκολάτα, φιστικοβούτυρο και γιαούρτι με φρούτα από την Madame Ginger

  Μερίδες: 6  Χρόνος Εκτέλεσης: 25 λεπτά  Προετοιμασία: 10 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΗ Madame Ginger μάς φτιάχνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου, το οποίο είναι τρία γλυκά σε ένα: σοκολατένιο με καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης, με γιαούρτι με κόκκινα φρούτα, και με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα.Υλικά

Υλικά και για τις 3 γεύσεις:

 

2 συσκευασίες MORFAT Creamy, σε θερμοκρασία ψυγείου

100 ml κρύο φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη της επιλογής μας ή γάλα

 

Υλικά για το σοκολατένιο:

80 γρ. ανάλατα ωμά φιστίκια Αιγίνης (χωρίς κέλυφος)

1 κ.γλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

½ κ.σ. μέλι ή maple syrup

¼ κ.γλ. αλάτι

80 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

 

Υλικά για το γλυκό με φιστικοβούτυρο:

2 κ.σ. απαλό φιστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη

1 κ.σ. μέλι ή maple syrup

μαρμελάδα της αρεσκείας μας, για το σερβίρισμα

αλατισμένα φιστίκια «πίνατς», για το σερβίρισμα

 

Υλικά για το γιαουρτογλυκό:

150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κ.σ. μέλι ή maple syrup

100 γρ. κατ/να φρούτα του δάσους

4 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου

λίγο ξύσμα λάιμ

Εκτέλεση

Έχουμε φροντίσει να βάλουμε στο ψυγείο τις 2 συσκευασίες MORFAT Creamy για τουλάχιστον 1-1 ½ ώρα πριν τις χρησιμοποιήσουμε. 

Αδειάζουμε το περιεχόμενό τους στον κάδο της κουζινομηχανής, προσθέτουμε το κρύο φυτικό ρόφημα (ή το γάλα) και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια/δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά (ή εναλλακτικά χτυπάμε με σύρμα χειρός σε μπολ για 6-7 λεπτά) μέχρι να διογκωθεί και να γίνει πηχτή και αφράτη κρέμα σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. 

Ετοιμάζουμε τα φιστίκια για το σοκολατένιο γλυκό και το φιλέ αμυγδάλου για το γιαουρτογλυκό. Προσαρμόζουμε λαδόκολλα χωρισμένη στα δύο σε ταψί. Απλώνουμε τα φιστίκια Αιγίνης στη μία λαδόκολλα, στην άλλη απλώνουμε το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175°C στον αέρα για 5-6 λεπτά. 

Σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τα φιστίκια του σοκολατένιου: το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το μέλι (ή το maple) και το αλάτι. 

Βγάζουμε τους ξηρούς καρπούς από το φούρνο (χωρίς να τον κλείσουμε), αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα με το φιλέ και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ρίχνουμε τα φιστίκια Αιγίνης στο μπολ, ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν από τα υλικά, ξαναπλώνουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 

Παράλληλα λιώνουμε σε μπεν μαρί την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει. 

Χωρίζουμε την σαντιγί κρέμα σε 3 μπολ. Στο ένα ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο 2ο ρίχνουμε το φιστικοβούτυρο και το μέλι (ή το maple) και ανακατεύουμε απαλά, ενώ στο 3ο ρίχνουμε το γιαούρτι, το μέλι και την μισή ποσότητα κατ/νων φρούτων και ανακατεύουμε και πάλι. 

Στήνουμε τα γλυκά. Ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης που εντωμεταξύ έχουν κρυώσει, ρίχνουμε 1-2 κουταλιές σε ποτήρια ή μπολάκια, από πάνω ρίχνουμε την σοκολατένια κρέμα και συνεχίζουμε εναλλάξ σε στρώσεις με τα φιστίκια Αιγίνης. 

Για το γλυκό με το φιστικοβούτυρο ρίχνουμε λίγες κουταλιές μαρμελάδα στη βάση των ποτηριών, προσθέτουμε αλατισμένα φιστίκια κι έπειτα συνεχίζουμε με εναλλάξ στρώσεις με κρέμα φιστικοβούτυρου, μαρμελάδα και φιστίκια. 

Για το γιαουρτογλυκό, ρίχνουμε όσα φρούτα του δάσους μας έμειναν στη βάση των ποτηριών, λίγο φιλέ αμυγδάλου και συνεχίζουμε με εναλλάξ στρώσεις με γιαουρτόκρεμα, φρούτα του δάσους, φιλέ και ολοκληρώνουμε με λίγο ξύσμα λάιμ.  

Φυλάμε τα γλυκά στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΟΚΟΛΑΤΑΓΙΑΟΥΡΤΙMADAME GINGERΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για καλοκαιρινά vegan κοκκινιστά γιουβαρλάκια από τη Madame GingerΣυνταγή για καλοκαιρινά vegan κοκκινιστά γιουβαρλάκια από τη Madame GingerΣυνταγή για σοκολατένιο κέικ μπανάνας με φιστικοβούτυρο από τη Madame GingerΣυνταγή για σοκολατένιο κέικ μπανάνας με φιστικοβούτυρο από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Προστατεύουμε το περιβάλλον και στις καλοκαιρινές διακοπέςEco Ginger’s Tip: Προστατεύουμε το περιβάλλον και στις καλοκαιρινές διακοπέςΣυνταγή για την απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα μπριάμ από τη Madame GingerΣυνταγή για την απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα μπριάμ από τη Madame GingerΣυνταγή για γεμιστά ψητά κολοκυθάκια με κινόα, φέτα και αμύγδαλα από τη Madame GingerΣυνταγή για γεμιστά ψητά κολοκυθάκια με κινόα, φέτα και αμύγδαλα από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πώς να μειώσουμε την αλόγιστη χρήση χαρτιού κουζίναςEco Ginger’s Tip: Πώς να μειώσουμε την αλόγιστη χρήση χαρτιού κουζίναςΣυνταγή για λεμονάτους γίγαντες στον φούρνο με βλήτα και σκόρδα από τη Madame GingerΣυνταγή για λεμονάτους γίγαντες στον φούρνο με βλήτα και σκόρδα από τη Madame GingerΣυνταγή για new age καγιανά με τόφου και ντομάτες από τη Madame GingerΣυνταγή για new age καγιανά με τόφου και ντομάτες από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Νόστιμες ιδέες για μαγείρεμα χωρίς ρεύμαEco Ginger’s Tip: Νόστιμες ιδέες για μαγείρεμα χωρίς ρεύμαΣυνταγή για κανελόνια παστίτσιο με κιμά μανιταριών και μπεσαμέλ αμυγδάλου από την Madame GingerΣυνταγή για κανελόνια παστίτσιο με κιμά μανιταριών και μπεσαμέλ αμυγδάλου από την Madame GingerEco Ginger’s Tip: Κράτα το σώμα και το δέρμα σου ενυδατωμένο με φυσικό τρόποEco Ginger’s Tip: Κράτα το σώμα και το δέρμα σου ενυδατωμένο με φυσικό τρόπο

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Συνταγή μοσχαράκι με λευκό κρασί, λεμόνι και άγριο ρύζι από τον Γιώργο ΠορφύρηΣυνταγή μοσχαράκι με λευκό κρασί, λεμόνι και άγριο ρύζι από τον Γιώργο ΠορφύρηΟ Γιώργος Πορφύρης φτιάχνει μοσχαράκι με λευκό κρασί, λεμόνι και άγριο ρύζι. Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι κιλότο σε κομμάτια, 2 κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο,...Μεσημεριανό δελτίο 25/07/2021Μεσημεριανό δελτίο 25/07/2021Ανησυχούν οι επιστήμονες για την εκρηκτική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ιστορική νίκη της Εθνικής ομάδας πόλο απέναντι στην Ουγγαρία στους...Τώρα ό,τι συμβαίνει 25/07/2021Τώρα ό,τι συμβαίνει 25/07/2021Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η επικίνδυνη μετάλλαξη δέλτα, η πορεία του ελληνικού τουρισμού εν μέσω πανδημίας, ο σάλος για τη μη μετάδοση της...ΗΠΑ: Οργή για την απόφαση των Τούρκων να αγοράσουν ξανά S-400ΗΠΑ: Οργή για την απόφαση των Τούρκων να αγοράσουν ξανά S-400Μπορεί η Τουρκία να δέχτηκε την ψυχρολουσία από το Συμβούλιο Ασφαλείας, μπορεί να την έχει βάλει στον «πάγο» ο Μπάιντεν για τους S-400, φαίνεται όμως...

ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO ΕΙΔΑΝ ΕΠΙΣΗΣ

Eco Ginger’s Tip: Νόστιμες ιδέες για μαγείρεμα χωρίς ρεύμαEco Ginger’s Tip: Νόστιμες ιδέες για μαγείρεμα χωρίς ρεύμαΗ Madame Ginger μάς δίνει μερικά tips για νόστιμο και υγιεινό μαγείρεμα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καθόλου ηλεκτρικές συσκευές δηλαδή ρεύμα.Eco Ginger’s Tip: Κράτα το σώμα και το δέρμα σου ενυδατωμένο με φυσικό τρόποEco Ginger’s Tip: Κράτα το σώμα και το δέρμα σου ενυδατωμένο με φυσικό τρόποΗ Madame Ginger μάς δείχνει πώς να προστατεύουμε το δέρμα μας από την ξηρασία και την αφυδάτωση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.Συνταγή για τρουφάκια με διάφορες επικαλύψεις από την Κατερίνα ΛένηΣυνταγή για τρουφάκια με διάφορες επικαλύψεις από την Κατερίνα ΛένηΗ Κατερίνα Λένη φτιάχνει τρουφάκια με διάφορες επικαλύψεις. Υλικά για την βασική ζύμη: 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, 70 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, 250...Συνταγή για new age καγιανά με τόφου και ντομάτες από τη Madame GingerΣυνταγή για new age καγιανά με τόφου και ντομάτες από τη Madame GingerΗ Madame Ginger μαγειρεύει έναν καγιανά χωρίς αυγά, με τόφου και ντομάτες, που είναι γεμάτος πρωτεΐνη και δεν έχει λιπαρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Συνταγή για semifredo cheesecake από τον Χρήστο ΒέργαδοΣυνταγή για semifredo cheesecake από τον Χρήστο ΒέργαδοΟ Χρήστος Βέργαδος μάς φτιάχνει semifredo cheesecake. Υλικά για τη βάση: 200 γρ. τριμμένα μπισκότα, 70 γρ. λιωμένο βούτυρο. Υλικά για το σεμιφρέντο:...Μεγάλη φωτιά στην Κορινθία-Έκτακτη ειδοποίηση από το 112Μεγάλη φωτιά στην Κορινθία-Έκτακτη ειδοποίηση από το 112Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στην Κορινθία. Επιχειρούν εναέρια μέσα, ενώ μήνυμα από το 112 ζήτησε από τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή.Προς άρση των μέτρων στη Μύκονο από τη ΔευτέραΠρος άρση των μέτρων στη Μύκονο από τη ΔευτέραΑύξηση κρουσμάτων στην Πάρο. Σκέψεις για μέτρα «τύπου Μυκόνου».Αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία – Στις ΜΕΘ και τριαντάρηδεςΑύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία – Στις ΜΕΘ και τριαντάρηδεςΣυναγερμό έχουν σημάνει στις υγειονομικές αρχές οι συνεχώς αυξανόμενες εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με τη μετάλλαξη Δέλτα. Ανησυχία προκαλεί το...