Green Kitchen by Madame GingerVideoΣχετικά
Madame Ginger αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 16:26

Συνταγή για γεμιστά ψητά κολοκυθάκια με κινόα, φέτα και αμύγδαλα από τη Madame Ginger

  Μερίδες: 4  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 20 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΗ Madame Ginger μοιράζεται τη συνταγή της για ένα τέλειο μεσογειακό καλοκαιρινό πιάτο: γεμιστά ψητά κολοκυθάκια με κινόα, φέτα και αμύγδαλα.Υλικά

Υλικά για τα κολοκυθάκια:

10 κολοκυθάκια

ελαιόλαδο

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Υλικά για την γέμιση:

250 γρ. κινόα λευκή

150 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα, ωμά ή ψημένα

20 ελιές της προτίμησης μας, χοντροκομμένες

2 κ.σ. κάπαρη, ψιλοκομμένη

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. Φέτα ΔΩΔΩΝΗ

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τα κολοκυθάκια. Κόβουμε τα κοτσάνια από τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και χαράζουμε την σάρκα τους με ένα μαχαίρι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C στις αντιστάσεις ή μέχρι να μαλακώσουν και ψηθούν τελείως. 

Ετοιμάζουμε την γέμιση. Βάζουμε την κινόα σε μπολ, την περιχύνουμε με νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά. Την σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά 2-3 φορές με μπόλικο νερό (το οποίο κρατάμε από κάτω σε κατσαρόλα για το πότισμα των φυτών μας). Βάζουμε σε κατσαρόλα 1 λίτρο νερό, το αλατίζουμε, προσθέτουμε την κινόα και βάζουμε σε ψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό. Όταν αρχίσει να βράζει βγάζουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. 

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Χοντροσπάμε τα αμύγδαλα σε ένα γουδί ή στο μούλτι και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. 

Βγάζουμε τα κολοκυθάκια από τον φούρνο, αδειάζουμε την σάρκα τους με ένα κουτάλι με προσοχή, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την προσθέτουμε στο μείγμα της γέμισης. 

Σουρώνουμε την κινόα, την αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και την αφήνουμε να κρυώσει. Την προσθέτουμε στο μείγμα της γέμισης μαζί με την Φέτα ΔΩΔΩΝΗ την οποία χοντροσπάμε με το χέρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά. 

Μοιράζουμε τη γέμιση στο εσωτερικό των κολοκυθιών και σερβίρουμε.

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣVEGANΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑΚΙΝΟΑMADAME GINGERΦΕΤΑΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
  Διαβάστε στο ethnos.gr: Σε ύφεση η πυρκαγιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στον Άγιο Νικόλαο Σαλαμίνας

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για λεμονάτους γίγαντες στον φούρνο με βλήτα και σκόρδα από τη Madame GingerΣυνταγή για λεμονάτους γίγαντες στον φούρνο με βλήτα και σκόρδα από τη Madame GingerΣυνταγή για σοκολατένιο κέικ μπανάνας με φιστικοβούτυρο από τη Madame GingerΣυνταγή για σοκολατένιο κέικ μπανάνας με φιστικοβούτυρο από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Προστατεύουμε το περιβάλλον και στις καλοκαιρινές διακοπέςEco Ginger’s Tip: Προστατεύουμε το περιβάλλον και στις καλοκαιρινές διακοπέςΣυνταγή για την απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα μπριάμ από τη Madame GingerΣυνταγή για την απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα μπριάμ από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πώς να μειώσουμε την αλόγιστη χρήση χαρτιού κουζίναςEco Ginger’s Tip: Πώς να μειώσουμε την αλόγιστη χρήση χαρτιού κουζίναςΣυνταγή για new age καγιανά με τόφου και ντομάτες από τη Madame GingerΣυνταγή για new age καγιανά με τόφου και ντομάτες από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Νόστιμες ιδέες για μαγείρεμα χωρίς ρεύμαEco Ginger’s Tip: Νόστιμες ιδέες για μαγείρεμα χωρίς ρεύμαΣυνταγή για κανελόνια παστίτσιο με κιμά μανιταριών και μπεσαμέλ αμυγδάλου από την Madame GingerΣυνταγή για κανελόνια παστίτσιο με κιμά μανιταριών και μπεσαμέλ αμυγδάλου από την Madame GingerΣυνταγή για γλυκό ψυγείου σε 3 γεύσεις, σοκολάτα, φιστικοβούτυρο και γιαούρτι με φρούτα από την Madame GingerΣυνταγή για γλυκό ψυγείου σε 3 γεύσεις, σοκολάτα, φιστικοβούτυρο και γιαούρτι με φρούτα από την Madame GingerEco Ginger’s Tip: Κράτα το σώμα και το δέρμα σου ενυδατωμένο με φυσικό τρόποEco Ginger’s Tip: Κράτα το σώμα και το δέρμα σου ενυδατωμένο με φυσικό τρόποΣυνταγή για καλοκαιρινά vegan κοκκινιστά γιουβαρλάκια από τη Madame GingerΣυνταγή για καλοκαιρινά vegan κοκκινιστά γιουβαρλάκια από τη Madame Ginger

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Συνταγή μοσχαράκι με λευκό κρασί, λεμόνι και άγριο ρύζι από τον Γιώργο ΠορφύρηΣυνταγή μοσχαράκι με λευκό κρασί, λεμόνι και άγριο ρύζι από τον Γιώργο ΠορφύρηΟ Γιώργος Πορφύρης φτιάχνει μοσχαράκι με λευκό κρασί, λεμόνι και άγριο ρύζι. Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι κιλότο σε κομμάτια, 2 κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο,...Μεσημεριανό δελτίο 25/07/2021Μεσημεριανό δελτίο 25/07/2021Ανησυχούν οι επιστήμονες για την εκρηκτική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ιστορική νίκη της Εθνικής ομάδας πόλο απέναντι στην Ουγγαρία στους...Τώρα ό,τι συμβαίνει 25/07/2021Τώρα ό,τι συμβαίνει 25/07/2021Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η επικίνδυνη μετάλλαξη δέλτα, η πορεία του ελληνικού τουρισμού εν μέσω πανδημίας, ο σάλος για τη μη μετάδοση της...Η πρώην παίκτρια του GNTM, εγκαταλείπει την μόδα και ασχολείται πλέον με ερωτικές ταινίεςΗ πρώην παίκτρια του GNTM, εγκαταλείπει την μόδα και ασχολείται πλέον με ερωτικές ταινίεςΗ Χριστίνα Ανδρεάδου ασχολείται πλέον με τις ερωτικές ταινίες και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Λίγο πριν μπω στο σπίτι του GNTM με απέρριψαν και...

ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO ΕΙΔΑΝ ΕΠΙΣΗΣ

Συνταγή για new age καγιανά με τόφου και ντομάτες από τη Madame GingerΣυνταγή για new age καγιανά με τόφου και ντομάτες από τη Madame GingerΗ Madame Ginger μαγειρεύει έναν καγιανά χωρίς αυγά, με τόφου και ντομάτες, που είναι γεμάτος πρωτεΐνη και δεν έχει λιπαρά.Συνταγή για λεμονάτους γίγαντες στον φούρνο με βλήτα και σκόρδα από τη Madame GingerΣυνταγή για λεμονάτους γίγαντες στον φούρνο με βλήτα και σκόρδα από τη Madame GingerΈνα θρεπτικό και πεντανόστιμο καλοκαιρινό φαγητό μαγειρεύει με τον… δικό της τρόπο η Madame Ginger: γίγαντες στο φούρνο με βλήτα και σκόρδα.Eco Ginger’s Tip: Νόστιμες ιδέες για μαγείρεμα χωρίς ρεύμαEco Ginger’s Tip: Νόστιμες ιδέες για μαγείρεμα χωρίς ρεύμαΗ Madame Ginger μάς δίνει μερικά tips για νόστιμο και υγιεινό μαγείρεμα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καθόλου ηλεκτρικές συσκευές δηλαδή ρεύμα.Συνταγή για την απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα μπριάμ από τη Madame GingerΣυνταγή για την απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα μπριάμ από τη Madame GingerΤην απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα, που έχει ως βάση το αγαπημένο λαδερό φαγητό του καλοκαιριού, το μπριάμ, φτιάχνει η Madame Ginger.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Συνταγή για semifredo cheesecake από τον Χρήστο ΒέργαδοΣυνταγή για semifredo cheesecake από τον Χρήστο ΒέργαδοΟ Χρήστος Βέργαδος μάς φτιάχνει semifredo cheesecake. Υλικά για τη βάση: 200 γρ. τριμμένα μπισκότα, 70 γρ. λιωμένο βούτυρο. Υλικά για το σεμιφρέντο:...Μεγάλη φωτιά στην Κορινθία-Έκτακτη ειδοποίηση από το 112Μεγάλη φωτιά στην Κορινθία-Έκτακτη ειδοποίηση από το 112Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στην Κορινθία. Επιχειρούν εναέρια μέσα, ενώ μήνυμα από το 112 ζήτησε από τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή.Προς άρση των μέτρων στη Μύκονο από τη ΔευτέραΠρος άρση των μέτρων στη Μύκονο από τη ΔευτέραΑύξηση κρουσμάτων στην Πάρο. Σκέψεις για μέτρα «τύπου Μυκόνου».Αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία – Στις ΜΕΘ και τριαντάρηδεςΑύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία – Στις ΜΕΘ και τριαντάρηδεςΣυναγερμό έχουν σημάνει στις υγειονομικές αρχές οι συνεχώς αυξανόμενες εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με τη μετάλλαξη Δέλτα. Ανησυχία προκαλεί το...