Γλυκές αλχημείεςVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
Γλυκές αλχημείες αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 21:25

Συνταγή για αμυγδαλόπιτα με αμυγδαλόπαστα από τον Στέλιο Παρλιάρο

  Μερίδες: 0  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 0 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει αμυγδαλόπιτα με αμυγδαλόπαστα.Υλικά

-         100 γρ. βούτυρο LURPAK

-         4 αβγά ελευθέρας βοσκής ΒΛΑΧΑΚΗ

-         400 γρ. αμυγδαλόπαστα

-         25 γρ. κορν φλάουρ

-         αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα ή στα μικροκύματα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την αμυγδαλόπαστα. Ξεκινάμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα - ένα τα αβγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν με την αμυγδαλόπαστα. Προσθέτουμε το βούτυρο και στο τέλος το κορν φλάουρ. Με αλουμινόχαρτο δημιουργούμε έναν πάτο, πάνω στον οποίο τοποθετούμε ένα χαμηλό τσέρκι ύψους 3 εκ. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 40 λεπτά.

Tip: Αντί να βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε κάθε φορά τα σκεύη που πρόκειται να βάλουμε στον φούρνο, μπορούμε να φτιάξουμε ένα μείγμα που θα έχουμε έτοιμο κάθε φορά που θα το χρειαζόμαστε. Λιώνουμε 250 γρ. βούτυρο στα μικροκύματα και προσθέτουμε 45-50 γρ. αλεύρι (2 κ.σ.), ανακατεύοντας με αβγοδάρτη. Διατηρούμε το μείγμα στο ψυγείο για αρκετό καιρό. Κάθε φορά που το χρειαζόμαστε, το βγάζουμε από το ψυγείο, το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια με πινέλο αλείφουμε το σκεύος.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για σπιτική αμυγδαλόπαστα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για σπιτική αμυγδαλόπαστα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Κεντρικό δελτίο 01/08/2021Κεντρικό δελτίο 01/08/2021Εικόνες αποκάλυψης από την πυρκαγιά στην Αχαΐα, με κατεστραμμένα σπίτια και τουριστικές εγκαταστάσεις. Συνεχίζεται η μάχη με διάσπαρτες εστίες....Συνταγή μοσχαράκι με λευκό κρασί, λεμόνι και άγριο ρύζι από τον Γιώργο ΠορφύρηΣυνταγή μοσχαράκι με λευκό κρασί, λεμόνι και άγριο ρύζι από τον Γιώργο ΠορφύρηΟ Γιώργος Πορφύρης φτιάχνει μοσχαράκι με λευκό κρασί, λεμόνι και άγριο ρύζι. Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι κιλότο σε κομμάτια, 2 κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο,...Εικόνες με τον Τάσο Δούση | Ηράκλειο, Β’ μέροςΕικόνες με τον Τάσο Δούση | Ηράκλειο, Β’ μέροςΟι Εικόνες με τον Τάσο Δούση συνεχίζουν να μάς συστήνουν όμορφες γωνιές του Ηρακλείου! Πρώτος σταθμός αυτού του ταξιδιού είναι τα ξακουστά Μάταλα και...Εικόνες με τον Τάσο Δούση | Ηράκλειο, Α’ μέροςΕικόνες με τον Τάσο Δούση | Ηράκλειο, Α’ μέροςΟι Εικόνες με τον Τάσο Δούση μάς ταξιδεύουν στην «καρδιά» της Κρήτης, το Ηράκλειο! Μέσα από τη μοναδική ματιά της εκπομπής μάς ξεναγούν στην πόλη του...

ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO ΕΙΔΑΝ ΕΠΙΣΗΣ

Συνταγή για puits d’ amour από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για puits d’ amour από τον Στέλιο ΠαρλιάροΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει puits d’ amour.Γλυκές αλχημείες | Επεισόδιο 11Γλυκές αλχημείες | Επεισόδιο 11Γλυκές Αλχημείες αφιερωμένες στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, μέλος της οποίας έγινε πριν 40 χρόνια και η Ελλάδα! Μαγειρικές συνήθειες, γαστρονομικές...Συνταγή για μπλακ φόρεστ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για μπλακ φόρεστ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει μπλακ φόρεστ.Συνταγή για σπιτική αμυγδαλόπαστα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για σπιτική αμυγδαλόπαστα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει σπιτική αμυγδαλόπαστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Θοδωρής Ιακωβίδης: Ο αρσιβαρίστας που συγκλόνισε ανακοινώνοντας ότι εγκαταλείπει τον αθλητισμόΘοδωρής Ιακωβίδης: Ο αρσιβαρίστας που συγκλόνισε ανακοινώνοντας ότι εγκαταλείπει τον αθλητισμόΑπηυδισμένος ο 30χρονος αθλητής του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε ότι σταματάει τον αθλητισμό αφού δεν μπορεί να ανταγωνιστεί – συναγωνιστεί τους αντιπάλους...Κεντρικό δελτίο 01/08/2021Κεντρικό δελτίο 01/08/2021Εικόνες αποκάλυψης από την πυρκαγιά στην Αχαΐα, με κατεστραμμένα σπίτια και τουριστικές εγκαταστάσεις. Συνεχίζεται η μάχη με διάσπαρτες εστίες....Τώρα ό,τι συμβαίνει 01/08/2021Τώρα ό,τι συμβαίνει 01/08/2021Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αχαΐα και η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για να τις θέσουν υπό έλεγχο, οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας με τη...Συνταγή μοσχαράκι με λευκό κρασί, λεμόνι και άγριο ρύζι από τον Γιώργο ΠορφύρηΣυνταγή μοσχαράκι με λευκό κρασί, λεμόνι και άγριο ρύζι από τον Γιώργο ΠορφύρηΟ Γιώργος Πορφύρης φτιάχνει μοσχαράκι με λευκό κρασί, λεμόνι και άγριο ρύζι. Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι κιλότο σε κομμάτια, 2 κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο,...