Γλυκές αλχημείεςVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
καθημερινά
Γλυκές αλχημείες αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Σάββατο 03 Απριλίου 2021 21:36

Συνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο Παρλιάρο

  Μερίδες: 0  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 0 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει γλειφιτζούρια.Υλικά

200 γρ. νερό ΖΑΓΟΡΙ

500 γρ. ζάχαρη

200 γρ. γλυκόζη

χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βράσει, σταματάμε το ανακάτεμα. Αν έχουμε θερμόμετρο καραμέλας, το χρησιμοποιούμε για να βεβαιωθούμε ότι η θερμοκρασία έχει φτάσει τους 150-160οC. Το σιρόπι πρέπει να είναι «παχύ» και να κάνει μεγάλες φουσκάλες. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε ένα άλλο ζεστό κατσαρολάκι προσθέτοντας το χρώμα ή τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που επιθυμούμε και ανακατεύουμε. Σε ένα αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε μία ποσότητα από την καραμέλα. Η καραμέλα απλώνεται μόνη της και παίρνει στρογγυλό σχήμα (το μέγεθος του κύκλου που θα δημιουργηθεί εξαρτάται από την ποσότητα που θα ρίξουμε). Αμέσως πιέζουμε στο κέντρο μικρά ξυλάκια. Καλύπτουμε το μέρος από το κάθε ξυλάκι που είναι πάνω στην καραμέλα με λίγη ακόμα ποσότητα. Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεροποιηθούν. Τα γλειφιτζούρια διατηρούνται για πολύ καιρό μέσα σε σακουλάκια, εκτός ψυγείου και μακριά από υγρασία.

Tip: Για να καθαρίσουμε τις κατσαρόλες που έχουν παγωμένη καραμέλα, τις γεμίζουμε με νερό και τις βάζουμε να βράσουν.

 

 

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για υποβρύχιο με μαστίχα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για υποβρύχιο με μαστίχα από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Συνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΣυνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΟ Βαγγέλης Δρίσκας ετοιμάζει μία ιδιαίτερη χοιρινή τηγανιά στον φούρνο.Συνταγή για αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδεςΣυνταγή για αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει τους πιο αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδες.Chef στην κουζίνα σας 20/12/25Chef στην κουζίνα σας 20/12/25To Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, ο Βαγγέλης ξεκινάει με κατακόκκινες χριστουγεννιάτικες κρέπες. Φτιάχνει ένα γιορτινό στεφάνι με μπαλίτσες τυριών. Ψήνει...Chef στην κουζίνα σας με τον Βαγγέλη Δρίσκα | επεισόδιο 26, κύκλος 03Chef στην κουζίνα σας με τον Βαγγέλη Δρίσκα | επεισόδιο 26, κύκλος 03Tην Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, ο Βαγγέλης ξεκινάει με φαρφάλες με πέστο σπανάκι και γαρίδες, μία ξεχωριστή μακαρονάδα με ιδιαίτερη γεύση. Ο chef ψήνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Συνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΣυνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΟ Βαγγέλης Δρίσκας ετοιμάζει μία ιδιαίτερη χοιρινή τηγανιά στον φούρνο.Ν. Λοτσάρη: Έχω απαγορεύσει από τον σύντροφό μου να με ζηλεύειΝ. Λοτσάρη: Έχω απαγορεύσει από τον σύντροφό μου να με ζηλεύειΗ Νίνα Λοτσάρη μιλά για τον σύντροφό της.Chef στην κουζίνα σας 20/12/25Chef στην κουζίνα σας 20/12/25To Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, ο Βαγγέλης ξεκινάει με κατακόκκινες χριστουγεννιάτικες κρέπες. Φτιάχνει ένα γιορτινό στεφάνι με μπαλίτσες τυριών. Ψήνει...Συνταγή για αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδεςΣυνταγή για αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει τους πιο αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδες.