Γλυκές αλχημείεςVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
Γλυκές αλχημείες αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Σάββατο 03 Απριλίου 2021 21:36

Συνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο Παρλιάρο

  Μερίδες: 0  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 0 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει γλειφιτζούρια.Υλικά

200 γρ. νερό ΖΑΓΟΡΙ

500 γρ. ζάχαρη

200 γρ. γλυκόζη

χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βράσει, σταματάμε το ανακάτεμα. Αν έχουμε θερμόμετρο καραμέλας, το χρησιμοποιούμε για να βεβαιωθούμε ότι η θερμοκρασία έχει φτάσει τους 150-160οC. Το σιρόπι πρέπει να είναι «παχύ» και να κάνει μεγάλες φουσκάλες. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε ένα άλλο ζεστό κατσαρολάκι προσθέτοντας το χρώμα ή τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που επιθυμούμε και ανακατεύουμε. Σε ένα αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε μία ποσότητα από την καραμέλα. Η καραμέλα απλώνεται μόνη της και παίρνει στρογγυλό σχήμα (το μέγεθος του κύκλου που θα δημιουργηθεί εξαρτάται από την ποσότητα που θα ρίξουμε). Αμέσως πιέζουμε στο κέντρο μικρά ξυλάκια. Καλύπτουμε το μέρος από το κάθε ξυλάκι που είναι πάνω στην καραμέλα με λίγη ακόμα ποσότητα. Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεροποιηθούν. Τα γλειφιτζούρια διατηρούνται για πολύ καιρό μέσα σε σακουλάκια, εκτός ψυγείου και μακριά από υγρασία.

Tip: Για να καθαρίσουμε τις κατσαρόλες που έχουν παγωμένη καραμέλα, τις γεμίζουμε με νερό και τις βάζουμε να βράσουν.

 

 

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ
  Διαβάστε στο ethnos.gr: Φολέγανδρος- Ιατροδικαστής: Η 26χρονη ξυλοκοπήθηκε με βάναυσο τρόπο

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για υποβρύχιο με μαστίχα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για υποβρύχιο με μαστίχα από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Καλοκαίρι #not 23/07/2021Καλοκαίρι #not 23/07/2021Η προφυλάκιση του κατ’ ομολογίαν δολοφόνου της Γαρυφαλιάς κυριάρχησε στη θεματολογία της εκπομπής. Το καυτό μαγιό της Ιωάννας Μαλέσκου και τα...Ευχαρίστησε τηλεθεατές και συνεργάτες η Αννίτα ΠάνιαΕυχαρίστησε τηλεθεατές και συνεργάτες η Αννίτα ΠάνιαΦινάλε έκανε η εκπομπή της Αννίτας Πάνια.Green Kitchen by Madame Ginger | Επεισόδιο 30Green Kitchen by Madame Ginger | Επεισόδιο 30Η Madame Ginger μαγειρεύει ζυμαρικά, τα οποία ανακατεύονται με το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού, το μπριάμ. Στη συνέχεια φτιάχνει ένα αφράτο, ζουμερό...Συνταγή για semifredo cheesecake από τον Χρήστο ΒέργαδοΣυνταγή για semifredo cheesecake από τον Χρήστο ΒέργαδοΟ Χρήστος Βέργαδος μάς φτιάχνει semifredo cheesecake. Υλικά για τη βάση: 200 γρ. τριμμένα μπισκότα, 70 γρ. λιωμένο βούτυρο. Υλικά για το σεμιφρέντο:...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Συνταγή για semifredo cheesecake από τον Χρήστο ΒέργαδοΣυνταγή για semifredo cheesecake από τον Χρήστο ΒέργαδοΟ Χρήστος Βέργαδος μάς φτιάχνει semifredo cheesecake. Υλικά για τη βάση: 200 γρ. τριμμένα μπισκότα, 70 γρ. λιωμένο βούτυρο. Υλικά για το σεμιφρέντο:...Καλοκαίρι #not 23/07/2021Καλοκαίρι #not 23/07/2021Η προφυλάκιση του κατ’ ομολογίαν δολοφόνου της Γαρυφαλιάς κυριάρχησε στη θεματολογία της εκπομπής. Το καυτό μαγιό της Ιωάννας Μαλέσκου και τα...Ευχαρίστησε τηλεθεατές και συνεργάτες η Αννίτα ΠάνιαΕυχαρίστησε τηλεθεατές και συνεργάτες η Αννίτα ΠάνιαΦινάλε έκανε η εκπομπή της Αννίτας Πάνια.Η Λίτσα Πατέρα για την ΚαρολάινΗ Λίτσα Πατέρα για την ΚαρολάινΗ Λίτσα Πατέρα αναλύει τον αστρολογικό χάρτη της Καρολάιν, που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, ενώ μιλά και για τις...