Γλυκές αλχημείεςVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
Γλυκές αλχημείες αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 16:42

Συνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο

  Μερίδες: 0  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 0 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες.Υλικά

Για το παντεσπάνι

5 αβγά ΒΙΟ ΒΛΑΧΑΚΗ

125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

 

Για το σιρόπι

150 γρ. νερό ΖΑΓΟΡΙ

150 γρ. ζάχαρη

100 γρ. φράουλες

 

Για τη γέμιση

800 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA

80 γρ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες

Για το γαρνίρισμα:

λίγο αμύγδαλο φιλέ

λίγη σαντιγί

λίγες φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά στα χτυπημένα αβγά, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 22-24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τις φράουλες και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος (να είναι παγωμένη από το ψυγείο) με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή σαντιγί. Κόβουμε οριζόντια το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε τσέρκι ίδιων διαστάσεων. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο βρέχουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι. Καλύπτουμε περιφερειακά το τσέρκι με τις φέτες από τις φράουλες. Στρώνουμε τα 300 γρ. περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τοποθετούμε και τις μισές φράουλες. Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι, τη σαντιγί και  φράουλες. Τελειώνουμε με το τρίτο παντεσπάνι. Βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε την επιφάνεια και την περιφέρεια με την υπόλοιπη σαντιγί. Καβουρδίζουμε αμύγδαλο φιλέ στον φούρνο στους 160οC για 12 λεπτά.

 Καλύπτουμε με το φιλέ όλη την επιφάνεια του γλυκού. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το τσέρκι.

Tip: Kαλό είναι να έχουμε φτιάξει το παντεσπάνι από την προηγούμενη μέρα, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να το κόψουμε σε 3 ίσους δίσκους.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΦΡΑΟΥΛΑΤΟΥΡΤΑ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για υποβρύχιο με μαστίχα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για υποβρύχιο με μαστίχα από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Καθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού για τη Μέση ΑνατολήΚαθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού για τη Μέση ΑνατολήΟ καθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστήμιου Βηρυτού Ν. Κοσματόπουλος σχολίασε τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.Κεντρικό δελτίο 18/05/2021Κεντρικό δελτίο 18/05/2021Προβληματισμός για τη διασπορά της μετάλλαξης στο κέντρο της Αθήνας. «Σαφάρι» ελέγχων για την τήρηση των μέτρων μετά την άρση. Ανοικτό το ενδεχόμενο...Ευτυχείτε! 18/05/2021Ευτυχείτε! 18/05/2021Το «τρολάρισμα» του Αντώνη Κανάκη για την επιστροφή του Τζέιμς στη Ρόδο, το τρυφερό φιλί της Μαριαλένας στον Σάκη, ο πανικός που έσπειρε ένα βατραχάκι...Γενοκτονία Ποντίων: Εκδήλωση μνήμης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών ΣωματείωνΓενοκτονία Ποντίων: Εκδήλωση μνήμης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών ΣωματείωνΑλυσίδα μνήμης στη Θεσσαλονίκη για τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με αφορμή την αυριανή μαύρη επέτειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Καθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού για τη Μέση ΑνατολήΚαθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού για τη Μέση ΑνατολήΟ καθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστήμιου Βηρυτού Ν. Κοσματόπουλος σχολίασε τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.Ευτυχείτε! 18/05/2021Ευτυχείτε! 18/05/2021Το «τρολάρισμα» του Αντώνη Κανάκη για την επιστροφή του Τζέιμς στη Ρόδο, το τρυφερό φιλί της Μαριαλένας στον Σάκη, ο πανικός που έσπειρε ένα βατραχάκι...Ο πολίτης που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρομβώσεις μιλά για την περιπέτεια υγείας που έζησεΟ πολίτης που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρομβώσεις μιλά για την περιπέτεια υγείας που έζησεΟ Αλέξανδρος Μεταξάκης ο οποίος εμφάνισε δύο θρομβώσεις μέσα σε έξι μέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca μιλά για την περιπέτεια της υγείας...Ο Ειδ. Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας για τη δύσκολη κατάσταση της αγοράςΟ Ειδ. Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας για τη δύσκολη κατάσταση της αγοράςΟ Ειδικός Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Τ. Νικολακόπουλος μίλησε για το κάλεσμα του συλλόγου να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή, αλλά...