Γλυκές αλχημείεςVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
Γλυκές αλχημείες αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 21:31

Συνταγή για σοκολατόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

  Μερίδες: 0  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 0 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει σοκολατόπιτα.Υλικά

-         100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου LURPAK

-         4 αβγά βιολογικά ΒΛΑΧΑΚΗ

-         100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

-         150 γρ. σοκολάτα 66% κακάο λιωμένη VALRHONA

-         1 πακέτο σφολιάτα βουτύρου ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

-         200 γρ. ζάχαρη καστανή

-         200 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

-         1 αβγό + λίγο γάλα για άλειμμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε ελαφρώς το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου στο μείγμα και στη συνέχεια τα αβγά ένα-ένα, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μέσα στη σοκολάτα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ρίξουμε όλη τη σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Στη λαμαρίνα του φούρνου απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε πάνω του το μείγμα σοκολάτας από το ψυγείο και το απλώνουμε, αφήνοντας ένα κενό 1-2 εκ. στην περιφέρεια της σφολιάτας. Έχουμε χτυπήσει ένα αβγό με λίγο γάλα και αλείφουμε με αυτό την περιφέρεια. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε με τον αντίχειρα και τον δείκτη μας την περιφέρεια, έτσι ώστε να κολλήσει γύρω γύρω. Με μαχαίρι χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια της σφολιάτας ανά διαστήματα των 4 εκ. περίπου. Αλείφουμε με αβγό όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για τουλάχιστον 1 ώρα (προσοχή, μην μας ξεγελάσει το χρώμα). Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. 

Tip: Πριν χρησιμοποιήσουμε τη σφολιάτα βουτύρου, θα πρέπει να την έχουμε βγάλει από την κατάψυξη και να την έχουμε αφήσει στο ψυγείο αρκετές ώρες για να ξεπαγώσει.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΟΚΟΛΑΤΑΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Γλυκές αλχημείες | Επεισόδιο 2Γλυκές αλχημείες | Επεισόδιο 2Συνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Μεσημεριανό δελτίο 24/07/2021Μεσημεριανό δελτίο 24/07/2021Αυξάνονται συνεχώς οι νοσηλείες των ασθενών με κορωνοϊό. Μειώνονται τα ελεύθερα κρεβάτια στις εντατικές. «Πρόβα» χρυσού από Πετρούνια. Μαγική πρεμιέρα...Ευχαρίστησε τηλεθεατές και συνεργάτες η Αννίτα ΠάνιαΕυχαρίστησε τηλεθεατές και συνεργάτες η Αννίτα ΠάνιαΦινάλε έκανε η εκπομπή της Αννίτας Πάνια.Συνταγή για semifredo cheesecake από τον Χρήστο ΒέργαδοΣυνταγή για semifredo cheesecake από τον Χρήστο ΒέργαδοΟ Χρήστος Βέργαδος μάς φτιάχνει semifredo cheesecake. Υλικά για τη βάση: 200 γρ. τριμμένα μπισκότα, 70 γρ. λιωμένο βούτυρο. Υλικά για το σεμιφρέντο:...Τώρα ό,τι συμβαίνει 24/07/2021Τώρα ό,τι συμβαίνει 24/07/2021Η αύξηση της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αλλά και η καταδίκη...

ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO ΕΙΔΑΝ ΕΠΙΣΗΣ

Γλυκές αλχημείες | Επεισόδιο 14Γλυκές αλχημείες | Επεισόδιο 14Τρεις συνταγές που έχουν ως αφετηρία τους ιστορίες αγάπης, σε ένα επεισόδιο αφιερωμένο στον έρωτα και στον Άγιο Βαλεντίνο. Μια γαλλική συνταγή του...Γλυκές αλχημείες | Επεισόδιο 13Γλυκές αλχημείες | Επεισόδιο 13 Ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται γλυκές και αλμυρές συνταγές για ένα πλούσιο και απολαυστικό brunch! Ετοιμάζει ένα λαχταριστό, υγρό στο εσωτερικό του,...Συνταγή για χυλοπίτες με γαρίδες σαγανάκι από τον Βαγγέλη ΔρίσκαΣυνταγή για χυλοπίτες με γαρίδες σαγανάκι από τον Βαγγέλη ΔρίσκαΟ Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει ένα υπέροχο σαγανάκι γαρίδες, με το οποίο φτιάχνει σάλτσα για λαχταριστές χυλοπίτες.Συνταγή για τορτίγια με πατάτες και τυριά από τον Βαγγέλη ΔρίσκαΣυνταγή για τορτίγια με πατάτες και τυριά από τον Βαγγέλη ΔρίσκαΟ Βαγγέλης Δρίσκας μας μαθαίνει όλα τα μυστικά για μία ξεχωριστή ισπανική ομελέτα: Τορτίγια με πατάτες, λουκάνικο και τυριά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Συνταγή για semifredo cheesecake από τον Χρήστο ΒέργαδοΣυνταγή για semifredo cheesecake από τον Χρήστο ΒέργαδοΟ Χρήστος Βέργαδος μάς φτιάχνει semifredo cheesecake. Υλικά για τη βάση: 200 γρ. τριμμένα μπισκότα, 70 γρ. λιωμένο βούτυρο. Υλικά για το σεμιφρέντο:...Ο Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο ΚρήτηςΟ Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο ΚρήτηςΓια τη σεισμική δόνηση των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο Κρήτης μιλά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, ο...Κεντρικό δελτίο 23/07/2021
Κεντρικό δελτίο 23/07/2021 Ολυμπιακοί αγώνες στην σκιά της πανδημίας. Η διαφορετική τελετή έναρξης με μέτρα προστασίας. Σε καραντίνα μέλη της ελληνικής ομάδας. Πέντε φορές πάνω...Καλοκαίρι #not 23/07/2021Καλοκαίρι #not 23/07/2021Η προφυλάκιση του κατ’ ομολογίαν δολοφόνου της Γαρυφαλιάς κυριάρχησε στη θεματολογία της εκπομπής. Το καυτό μαγιό της Ιωάννας Μαλέσκου και τα...