Γλυκές αλχημείεςVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
Γλυκές αλχημείες αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 20:42

Συνταγή για σοκολατένιο μπακλαβά γεμιστό με κρέμα καρυδιού από τον Στέλιο Παρλιάρο

  Μερίδες: 0  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 0 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει σοκολατένιο μπακλαβά γεμιστό με κρέμα καρυδιού.Υλικά

Για τον μπακλαβά:

1 πακέτο φύλλα κρούστας
400 γρ. βούτυρο LURPAK κατά προτίμηση κλαριφιέ

Για τη γέμιση:

250 γρ. βούτυρο LURPAK
5 αβγά ελευθέρας βοσκής ΒΛΑΧΑΚΗ
50 γρ. κακάο VALRHONA
250 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. καρύδι αποφλοιωμένο και τριμμένο σε σκόνη
100 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. κανέλα

Για το σιρόπι:

350 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
50 γρ. γλυκόζη (ή χυμό από ένα λεμόνι)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το αλεσμένο καρύδι και τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να αρχίσει να μαλακώνει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και την κανέλα ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο κλαριφιέ σε ένα κατσαρολάκι και με αυτό βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μεγαλύτερο ταψί). Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάτο του ταψιού και το βουτυρώνουμε. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα μισά φύλλα του πακέτου, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια. Γυρίζουμε τα φύλλα που κρέμονται στο εσωτερικό του ταψιού, βουτυρώνοντάς τα. Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα του πακέτου στο μέγεθος του ταψιού και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού, βουτυρώνοντάς τα και αυτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 1½ ώρα περίπου. Ξεκινάμε με δυνατό φούρνο κι αν ροδίσει πολύ ο μπακλαβάς, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.

Σε κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε. Βγάζουμε από τον φούρνο. Σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι σε χλιαρό μπακλαβά.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΟΚΟΛΑΤΑΓΛΥΚΟΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για μους πραλίνας με σοκολάτα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για μους πραλίνας με σοκολάτα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πραλίνα αμυγδάλου από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πραλίνα αμυγδάλου από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για βελούδινη κρέμα με γεύση μαστίχα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για βελούδινη κρέμα με γεύση μαστίχα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ραβανί σε ποτήρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ραβανί σε ποτήρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για μους σοκολάτας á la pâte á bombe από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για μους σοκολάτας á la pâte á bombe από τον Στέλιο ΠαρλιάροMaster Class: Τεχνική  pâte á bombeMaster Class: Τεχνική pâte á bombeΣυνταγή για αλμυρό κέικ με cheddar από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για αλμυρό κέικ με cheddar από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για σος ζεστής σοκολάτας από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για σος ζεστής σοκολάτας από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζουμερό brownie με ξηρούς καρπούς από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζουμερό brownie με ξηρούς καρπούς από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τηγανητές αβγόφετες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τηγανητές αβγόφετες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για εύκολο άλειμμα σοκολάτας από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για εύκολο άλειμμα σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

The booth+ 27/11/2020The booth+ 27/11/2020Το πρόβλημα του 18χρονου Κωνσταντίνου με τους γονείς του, οι δηλώσεις της Super kikii στον Γρηγόρη Αρναούτγολου για τα δύσκολα βιώματά της και η...J2US | 5ο liveJ2US | 5ο liveΤα 11 ζευγάρια του J2US συνεχίζουν ακάθεκτα να ξεδιπλώνουν το αστείρευτο ταλέντο τους επάνω στην σκηνή μέσα από τις φανταστικές τους ερμηνείες με...Έλα χαμογέλα 29/11/2020Έλα χαμογέλα 29/11/2020Ο Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής του Παπανικολάου μίλησε για τη μελέτη για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και ο...Open Sport 28/11/2020Open Sport 28/11/2020Το Open Sport αποτίει φόρο τιμής στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 60 ετών.

ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO ΕΙΔΑΝ ΕΠΙΣΗΣ

Συνταγή για κέικ γεμιστό με φρέσκο τυρί κρέμα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ γεμιστό με φρέσκο τυρί κρέμα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει κέικ γεμιστό με φρέσκο τυρί κρέμα.Συνταγή για τηγανητές αβγόφετες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τηγανητές αβγόφετες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει τηγανητές αβγόφετες.Συνταγή για εύκολο άλειμμα σοκολάτας από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για εύκολο άλειμμα σοκολάτας από τον Στέλιο ΠαρλιάροΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει εύκολο άλειμμα σοκολάτας.Γλυκές αλχημείες | Επεισόδιο 4Γλυκές αλχημείες | Επεισόδιο 4Παραδοσιακά γλυκά, σπιτικές συνταγές, ζύμες γλυκές και αλμυρές, μαρμελάδες και σοκολατένιοι πειρασμοί πρωταγωνιστούν σε αυτό το επεισόδιο! Ο Στέλιος...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

J2US | 4ο liveJ2US | 4ο liveΤα 12 ζευγάρια του J2Us κοντράρονται για την πρώτη θέση και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Φυσικά δεν λείπουν και οι αστοχίες, τις οποίες αν είναι...Παίκτες Big Brother: Έσπασαν την καραντίνα για το πάρτι της ΡαΐσαΠαίκτες Big Brother: Έσπασαν την καραντίνα για το πάρτι της ΡαΐσαΘύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το πάρτι εν μέσω πανδημίας της Ραΐσα για τα γενέθλιά της, μετά την αποχώρησή της από το σπίτι του Big Brother. Οι...My Greece | Νάξος | Μέρος Β'My Greece | Νάξος | Μέρος Β'Το My Greece συνεχίζει το ταξίδι του στο νησί της αυτάρκειας και της ομορφιάς, την μαγευτική Νάξο. Μια περιήγηση στη φύση του νησιού, στο ψηλότερο...Τα δύσκολα παιδικά χρόνια ενός πολυεκατομμυριούχου και η αναζήτηση για τον πατέρα τουΤα δύσκολα παιδικά χρόνια ενός πολυεκατομμυριούχου και η αναζήτηση για τον πατέρα τουΟ πολυεκατομμυριούχος Dr Χάραλντ Σάιτζ, του οποίου το όνομα συγκαταλέγεται στις λίστες των πιο επιτυχημένων επιχειρηματιών διεθνώς, με διασυνδέσεις με...