Για τις τηγανιτές αβγόφετες:
2 αβγά ελευθέρας βοσκής ΒΛΑΧΑΚΗ
500 γρ. γάλα
6-8 λεπτές φέτες ψωμιού 1-2 ημερών
βούτυρο κλαριφιέ για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι:
200 γρ. νερό ΖΑΓΟΡΙ
300 γρ. ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
άλειμμα σοκολάτας για το σερβίρισμα
ΕκτέλεσηΣε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο ή το αραβοσιτέλαιο και το τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς. Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μείγμα του γάλακτος και τις τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές έως ότου ροδίσουν. Τις στραγγίζουμε για λίγο σε σχάρα πάνω στην οποία έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αφήνουμε 1 λεπτό για να γίνει διάφανο το σιρόπι και αποσύρουμε. Βουτάμε τις αβγόφετες ζεστές στο ζεστό σιρόπι. Τις βάζουμε σε πιατέλα και τις σερβίρουμε με το άλειμμα σοκολάτας. Μπορούμε εναλλακτικά να τις πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα, να σερβίρουμε με μαρμελάδα, με γιαούρτι και μέλι ή με φρέσκο τυρί κρέμα.