250 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
170 γρ. σοκολάτα λευκή VALRHONA τεμαχισμένη
λίγο μαστιχέλαιο (εναλλακτικά: ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι)
380 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
ΕκτέλεσηΒράζουμε σε κατσαρόλα τα 250 γρ. κρέμας γάλακτος. Μόλις πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός, ώστε να λιώσει πολύ καλά η σοκολάτα. Προσθέτουμε τα 380 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με ραβδομπλέντερ και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ πριν την χρησιμοποιήσουμε. Την επόμενη ημέρα χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ με το σύρμα, σε μορφή απαλής σαντιγί, προσθέτοντας και τη μαστίχα.