- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
- 360 γρ. σοκολάτα γάλακτος 40% κακάο VALRHONA
- 200 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
- 10 γρ. γλυκόζη
- 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
- ξύσμα ενός λεμονιού
Επιλογή σοκολάτας
- 260 γρ. σοκολάτα 72% κακάο VALRHONA
- 250 γρ. σοκολάτα 70% κακάο VALRHONA
- 265 γρ. σοκολάτα 66% κακάο VALRHONA
- 285 γρ. σοκολάτα 55% κακάο VALRHONA
- 360 γρ. σοκολάτα γάλακτος 40% κακάο VALRHONA
ΕκτέλεσηΛιώνουμε ελαφρώς τη σοκολάτα της αρεσκείας μας σε μπεν μαρί στους 45οC-50οC. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για περίπου 15 λεπτά και τη στραγγίζουμε με το χέρι. Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα, τη γλυκόζη και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τη μαλακή ζελατίνη. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός ή μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.