- κρέμα namelaka (βλ. συνταγή namelaka)
- 120 γρ. ασπράδι αβγού αχυρώνα ΒΛΑΧΑΚΗ
- 15 γρ. κακάο VALRHONA
- 90 γρ. βούτυρο LURPAK ελαφρώς λιωμένο
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 75 γρ. αμυγδαλόσκονη
- 50 γρ. αλεύρι
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ΕκτέλεσηΑνακατεύουμε την άχνη, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Προσθέτουμε το ασπράδι και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Αφήνουμε 2-3 ώρες να ξεκουραστεί (στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου). Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε τη βάση σε μία πιατέλα. Βάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε εφαρμόσει ένα ίσιο κορνέ και καλύπτουμε με την κρέμα όλη την επιφάνεια της βάσης. Γαρνίρουμε με επιπλέον ξύσμα λεμονιού.