Γλυκές αλχημείεςVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
Γλυκές αλχημείες αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 21:14

Συνταγή για τούρτα Namelaka με άρωμα λεμονιού από τον Στέλιο Παρλιάρο

  Μερίδες: 0  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 0 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει τούρτα Namelaka με άρωμα λεμονιού.Υλικά

-         κρέμα namelaka (βλ. συνταγή namelaka)

-         120 γρ. ασπράδι αβγού αχυρώνα ΒΛΑΧΑΚΗ

-         15 γρ. κακάο VALRHONA

-         90 γρ. βούτυρο LURPAK ελαφρώς λιωμένο

-         150 γρ. ζάχαρη άχνη

-         75 γρ. αμυγδαλόσκονη

-         50 γρ. αλεύρι

-         ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την άχνη, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Προσθέτουμε το ασπράδι και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Αφήνουμε 2-3 ώρες να ξεκουραστεί (στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου). Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε τη βάση σε μία πιατέλα. Βάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε εφαρμόσει ένα ίσιο κορνέ και  καλύπτουμε με την κρέμα όλη την επιφάνεια της βάσης. Γαρνίρουμε με επιπλέον ξύσμα λεμονιού. 

ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣNAMELAKAΤΟΥΡΤΑ
  Διαβάστε στο ethnos.gr: Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 19 Μαΐου

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Καθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού για τη Μέση ΑνατολήΚαθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού για τη Μέση ΑνατολήΟ καθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστήμιου Βηρυτού Ν. Κοσματόπουλος σχολίασε τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.Δε γκρανμάδερ, Παρασκευή στις 23:15Δε γκρανμάδερ, Παρασκευή στις 23:15Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ξέρει πώς να υποδεχτεί έναν καλεσμένο σαν τον Γιώργο Νταλάρα, αλλά η γιαγιά του, ξέρει καλύτερα! Δε γκρανμάδερ, με τον Ιεροκλή...Κώστας Παπαδόπουλος: Η αποκάλυψη ότι ο Τριαντάφυλλος δεν έκανε… μπάνιοΚώστας Παπαδόπουλος: Η αποκάλυψη ότι ο Τριαντάφυλλος δεν έκανε… μπάνιοΟ Κώστας Παπαδόπουλος δήλωσε πως το Survivor δεν χάνει ποτέ το ενδιαφέρον του, έκανε πρόβλεψη για το ποια γυναίκα «βλέπει» στον τελικό, σχολίασε τη...Ο πολίτης που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρομβώσεις μιλά για την περιπέτεια υγείας που έζησεΟ πολίτης που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρομβώσεις μιλά για την περιπέτεια υγείας που έζησεΟ Αλέξανδρος Μεταξάκης ο οποίος εμφάνισε δύο θρομβώσεις μέσα σε έξι μέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca μιλά για την περιπέτεια της υγείας...

ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO ΕΙΔΑΝ ΕΠΙΣΗΣ

Συνταγή για Namelaka από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για Namelaka από τον Στέλιο ΠαρλιάροΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει Namelaka.Συνταγή για puits d’ amour από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για puits d’ amour από τον Στέλιο ΠαρλιάροΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει puits d’ amour.Συνταγή για κορμό σοκολάτας από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κορμό σοκολάτας από τον Στέλιο ΠαρλιάροΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει κορμό σοκολάτας.Συνταγή για μπλακ φόρεστ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για μπλακ φόρεστ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει μπλακ φόρεστ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Καθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού για τη Μέση ΑνατολήΚαθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού για τη Μέση ΑνατολήΟ καθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστήμιου Βηρυτού Ν. Κοσματόπουλος σχολίασε τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.Ευτυχείτε! 18/05/2021Ευτυχείτε! 18/05/2021Το «τρολάρισμα» του Αντώνη Κανάκη για την επιστροφή του Τζέιμς στη Ρόδο, το τρυφερό φιλί της Μαριαλένας στον Σάκη, ο πανικός που έσπειρε ένα βατραχάκι...Ο πολίτης που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρομβώσεις μιλά για την περιπέτεια υγείας που έζησεΟ πολίτης που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρομβώσεις μιλά για την περιπέτεια υγείας που έζησεΟ Αλέξανδρος Μεταξάκης ο οποίος εμφάνισε δύο θρομβώσεις μέσα σε έξι μέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca μιλά για την περιπέτεια της υγείας...Ο Ειδ. Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας για τη δύσκολη κατάσταση της αγοράςΟ Ειδ. Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας για τη δύσκολη κατάσταση της αγοράςΟ Ειδικός Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Τ. Νικολακόπουλος μίλησε για το κάλεσμα του συλλόγου να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή, αλλά...