40 γρ. γλυκόζη (1 κ.γ.)
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. κρέμα γάλακτος ARLA
4 γρ. ανθό αλατιού
150 γρ. βούτυρο LURPAK
ΕκτέλεσηΣε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει πολύ καλά σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη προκειμένου να φτιάξουμε μία ξερή καραμέλα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη γλυκόζη. Αδειάζουμε στην καραμέλα τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε στη φωτιά και βράζουμε, έως ότου το μείγμα φτάσει τους 105οC. Ρίχνουμε και τον ανθό αλατιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.