Γλυκές αλχημείεςVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
καθημερινά
Γλυκές αλχημείες αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020 16:45

Συνταγή για κορμό σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο

  Μερίδες: 0  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 0 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει κορμό σοκολάτας.Υλικά

350 γρ. σοκολάτα 66% κακάο VALRHONA τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA

4 ασπράδια αβγού Bio Deli ΒΛΑΧΑΚΗ

4 κρόκοι αβγού Bio Deli ΒΛΑΧΑΚΗ

170 γρ. βούτυρο LURPAK αρκετά μαλακό

1 πακέτο μπισκότα ΑΛΛΑΤΙΝΗ

50 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

30 γρ. μαύρο ρούμι

Εκτέλεση

Λιώνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα και να διπλασιάσει τον όγκο του. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, συνεχίζοντας το χτύπημα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ. Ενσωματώνουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, σε απαλή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί σε μία μεταλλική φόρμα για κορμό (για να ξεφορμάρουμε καλύτερα). Απλώνουμε τα μπισκότα στον πάτο σε μια στρώση. Αδειάζουμε το μείγμα από πάνω. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση από μπισκότα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Ξεφορμάρουμε και με ένα πιρούνι χτενίζουμε την επιφάνεια.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Γλυκές αλχημείες | Επεισόδιο 10Γλυκές αλχημείες | Επεισόδιο 10Συνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Συνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΣυνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει το πιο ζουμερό ψητό χοιρινό κότσι με ξεχωριστές τραγανές πατάτες.Συνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΣυνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΟ Βαγγέλης Δρίσκας ετοιμάζει μία ιδιαίτερη χοιρινή τηγανιά στον φούρνο.ΕΔΩ TV! 21/12/25ΕΔΩ TV! 21/12/25Με την αισιοδοξία τους, τη θετική τους ενέργεια και το χιούμορ τους θα μας κρατάνε συντροφιά κάθε Σάββατο και Κυριακή με τις πιο ενδιαφέρουσες...Συνταγή για γιορτινή γαλοπούλαΣυνταγή για γιορτινή γαλοπούλαΟ Βαγγέλης Δρίσκας μας μαθαίνει ό,τι χρειάζεται για να ψήσουμε στην εντέλεια την κλασική γιορτινή γαλοπούλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Συνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΣυνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΟ Βαγγέλης Δρίσκας ετοιμάζει μία ιδιαίτερη χοιρινή τηγανιά στον φούρνο.Ν. Λοτσάρη: Έχω απαγορεύσει από τον σύντροφό μου να με ζηλεύειΝ. Λοτσάρη: Έχω απαγορεύσει από τον σύντροφό μου να με ζηλεύειΗ Νίνα Λοτσάρη μιλά για τον σύντροφό της.Συνταγή για αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδεςΣυνταγή για αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει τους πιο αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδες.Συνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΣυνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει το πιο ζουμερό ψητό χοιρινό κότσι με ξεχωριστές τραγανές πατάτες.