Για τα κεφτεδάκια
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο χωρίς λίπος
1 αυγό
1 κρεμμύδι ξερό
10 κ.σ. βρώμη
3 κλαδάκια δυόσμο
2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι evripidou.gr
1/2 κ.γ κύμινο evripidou.gr
Χυμό από μισό λεμόνι
2 κ.σ ελαιόλαδο με chilly Ariston
2 σκελίδες σκόρδο
Για το πλιγούρι
1 πακέτο πλιγούρι για όλες τις χρήσεις Φιλεντέμ
10 πολύχρωμα ντοματίνια Lucia
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές πράσινες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κολοκυθάκι
Αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ ελαιόλαδο
Για τον κιμά
Σε μια μπασίνα βάζουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τη βρώμη, το χυμό λεμονιού, το αυγό, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το ελαιόλαδο με chilly. Σ’ ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με ελάχιστο νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στον κιμά, πλάθουμε πολύ καλά και αφήνουμε προαιρετικά μια ώρα να ξεκουραστεί. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο, σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Για το πλιγούρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό αλατισμένο, μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το πλιγούρι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Για τη σάλτσα λαχανικών
Σ ένα τηγάνι βάζουμε λίγο νεράκι και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και κάνουμε σύβραση μέχρι να μαλακώσουν. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Με μια κουτάλα παίρνουμε το πλιγούρι και το ενσωματώνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Σερβίρουμε σε πιατέλα.