KitcheN HealthVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
καθημερινά
Kitchen Health Αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 14:55

Συνταγή για πάβλοβα με φρούτα του δάσους από την Μαρία Εκμεκτσίογλου

  Μερίδες: 4  Χρόνος Εκτέλεσης: 25 λεπτά  Προετοιμασία: 0 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας: Δύσκολη
Σύντομη περιγραφήΗ Μαρία Εκμεκτσίογλου φτιάχνει πάβλοβα με φρούτα του δάσους.Υλικά

Για τη μαρέγκα:
14 ασπράδια αυγού
1/4 κ.γ αλάτι
300γρ.καστανη ζάχαρη
150γρ. Άχνη ζάχαρη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
1 λοβό βανίλιας
Ξύσμα από ένα λεμόνι
4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού

Για την κρέμα:
750 ml γάλα
2κ.σ μέλι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΙΜΑΛΗ
50γρ. Αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
50γρ. Νισεστέ ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
Ξύσμα από ένα λεμόνι
150γρ.τυρι κρέμα 

Για τη σάλτσα coulis:
300γρ. Μαύρα μούρα
100 γρ. Ζάχαρη άχνη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
Χυμό από μισό λεμόνι 

Για το στόλισμα:
200γρ.φράουλες
200γρ.σμέουρα
200γρ.μύρτιλα
200γρ.βατόμουρα
Φύλλα δυόσμου
1 πακέτο φυτικά μπισκότα με σίκαλη και ταχίνι ΒΙΟΛΑΝΤΑ

Εκτέλεση

Για τη μαρέγκα:
Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια αυγού με το αλάτι σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και τις σταγόνες λεμονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Βάζουμε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε φωλιές στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.

Για την κρέμα:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το γάλα, το νισεστέ, το μέλι, το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά. Όταν η κρέμα μας κρυώσει προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.

Για τη σάλτσα coulis:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα μούρα και περιμένουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά.

Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στις φωλιές μαρέγκας. Περιχύνουμε την πάβλοβα με τη σάλτσα μούρων, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα στολίζουμε στο γλυκό μας. Τέλος, τοποθετούμε τα φρούτα του δάσους, πασπαλίζουμε με φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρουμε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΜΑΡΙΑ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥΓΛΥΚΟ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για φωλιές κολοκυθιού με μάφινς από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για φωλιές κολοκυθιού με μάφινς από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μελοτυρένιες μπουκιές Νάξου από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μελοτυρένιες μπουκιές Νάξου από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μπουκίτσες με ξυνοτύρι Νάξου και πιπεριά Φλωρίνης από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μπουκίτσες με ξυνοτύρι Νάξου και πιπεριά Φλωρίνης από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για κανελόνια γεμιστά με καλοκαιρινές γεύσεις και Ναξιώτικα τυριά από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για κανελόνια γεμιστά με καλοκαιρινές γεύσεις και Ναξιώτικα τυριά από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μπακλαβά με ροδοπέταλα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μπακλαβά με ροδοπέταλα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για παντζαροκολοκυθόσουπα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για παντζαροκολοκυθόσουπα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για κρεατότουρτα με κατσικάκι και χόρτα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για κρεατότουρτα με κατσικάκι και χόρτα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για καλοκαιρινό γλυκό με κρέμα μέντας και μπισκότα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για καλοκαιρινό γλυκό με κρέμα μέντας και μπισκότα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για τρίχρωμες πιπεριές γεμιστές με ρύζι, σταφίδες και αποξηραμένα βερίκοκα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για τρίχρωμες πιπεριές γεμιστές με ρύζι, σταφίδες και αποξηραμένα βερίκοκα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μελιτζάνες παπουτσάκια…αλλιώς από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μελιτζάνες παπουτσάκια…αλλιώς από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μελιτζανόπιτα με γέμιση πιλάφι από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μελιτζανόπιτα με γέμιση πιλάφι από την Μαρία Εκμεκτσίογλου

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Συνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΣυνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει το πιο ζουμερό ψητό χοιρινό κότσι με ξεχωριστές τραγανές πατάτες.ΕΔΩ TV! 21/12/25ΕΔΩ TV! 21/12/25Με την αισιοδοξία τους, τη θετική τους ενέργεια και το χιούμορ τους θα μας κρατάνε συντροφιά κάθε Σάββατο και Κυριακή με τις πιο ενδιαφέρουσες...Ραντεβού το ΣΚ 21/12/2025Ραντεβού το ΣΚ 21/12/2025Μερικά από τα θέματα της σημερινής εκπομπής ήταν: Βαρύ πένθος για τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, ο οποίος ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες μέσω των...Κεντρικό Δελτίο ΣΚ 21/12/2025Κεντρικό Δελτίο ΣΚ 21/12/2025Πάνω από 100 νταλίκες εγκλωβισμένες στο τελωνείο του Ορμενίου, με τους αγρότες να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Στρατηγική η σχέση...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Συνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΣυνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΟ Βαγγέλης Δρίσκας ετοιμάζει μία ιδιαίτερη χοιρινή τηγανιά στον φούρνο.Συνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΣυνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει το πιο ζουμερό ψητό χοιρινό κότσι με ξεχωριστές τραγανές πατάτες.Ν. Λοτσάρη: Έχω απαγορεύσει από τον σύντροφό μου να με ζηλεύειΝ. Λοτσάρη: Έχω απαγορεύσει από τον σύντροφό μου να με ζηλεύειΗ Νίνα Λοτσάρη μιλά για τον σύντροφό της.Συνταγή για αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδεςΣυνταγή για αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει τους πιο αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδες.