KitcheN HealthVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
καθημερινά
Kitchen Health Αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 19:13

Συνταγή για κατσικίσια κότσια τυλιχτά σε μελιτζάνα με πουρέ ρεβιθιού από την Μαρία Εκμεκτσίογλου

  Μερίδες: 4  Χρόνος Εκτέλεσης: 45 λεπτά  Προετοιμασία: 0 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια
Σύντομη περιγραφήΗ Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύει κατσικίσια κότσια τυλιχτά σε μελιτζάνα με πουρέ ρεβιθιού.Υλικά

4 κότσια από κατσικάκι ΦΑΡΜΑ ΧΡΟΝΑΣ
Μυρωδικά για τα κότσια: 3 δαφνόφυλλα, κόκκους πιπεριού και μπαχάρι, ανθό αλατιού
4 μελιτζάνες φλάσκες
12 τοματίνια Lucia’s Farm
2 πιπεριές κέρατο
2κ.γ. πουρέ σκόρδου Φιλεντέμ
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ Μουστάρδα Φιλεντέμ

Για το ψήσιμο της μελιτζάνας

2 κ.σ. Ελαιόλαδο Ariston με ρίγανη
1 κ.γλ. Κουρκουμά
1/2 κ.γ. ανθό αλατιού

Για τον πουρέ ρεβιθιού
250γρ. ρεβίθια Agroland
1 κρεμμύδι ξερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
2κ.σ.ελαιόλαδο Άριστον με άρωμα ρίγανης
1κ.γ. νισεστέ ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
Λίγα φύλλα βασιλικού για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κότσια, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους πιπεριού, το μπαχάρι και τον ανθό αλατιού. Βράζουμε για μία ώρα. Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τα ρεβίθια (τα οποία έχουμε μουλιάσει σε νερό για τουλάχιστον 6-8 ώρες) μαζί με το κρεμμύδι κομμένο στα δύο, το χυμό λεμονιού το πιπέρι και το ελαιόλαδο με άρωμα ρίγανης. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το αλάτι. Κρατάμε στην άκρη ένα ποτήρι από τον ζωμό που έβρασαν τα ρεβίθια και τα υπόλοιπα τα πολτοποιούμε με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ.

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες των 3εκ.,τις τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο με άρωμα ρίγανης, τις αλατίζουμε, τις πασπαλίζουμε με λίγο κουρκουμά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου γυρίζοντας τις μια φορά.

Όταν είναι έτοιμες οι μελιτζάνες μας, τυλίγουμε με αυτές τα κότσια, φροντίζοντας το κόκκαλο να μείνει ακάλυπτο. Για κάθε κότσι θα χρειαστούμε 3-4 φέτες μελιτζάνας ανάλογα το μέγεθός του. Με μια οδοντογλυφίδα στερεώνουμε σε κάθε κότσι από ένα κομμάτι πιπεριάς και 3-4 τοματίνια.

Λαδώνουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35’ στους 170 βαθμούς. Όση ώρα ψήνονται τα κότσια, ετοιμάζουμε τη σάλτσα με την οποία θα περιχύσουμε το πιάτο μας.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζωμό από τα ρεβίθια που κρατήσαμε, το νισεστέ αραιωμένο σε κρύο νερό και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μια πιατέλα βάζουμε τον πουρέ ρεβιθιού, τοποθετούμε τα κότσια από πάνω, περιχύνουμε με τη σάλτσα από τον ζωμό ρεβιθιού, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣΥΝΤΑΓΕΣΜΑΡΙΑ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ ΚΟΤΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για μους σοκολάτας με κατσικίσιο γάλα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μους σοκολάτας με κατσικίσιο γάλα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μελοτυρένιες μπουκιές Νάξου από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μελοτυρένιες μπουκιές Νάξου από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μπουκίτσες με ξυνοτύρι Νάξου και πιπεριά Φλωρίνης από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μπουκίτσες με ξυνοτύρι Νάξου και πιπεριά Φλωρίνης από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για κανελόνια γεμιστά με καλοκαιρινές γεύσεις και Ναξιώτικα τυριά από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για κανελόνια γεμιστά με καλοκαιρινές γεύσεις και Ναξιώτικα τυριά από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για πάβλοβα με φρούτα του δάσους από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για πάβλοβα με φρούτα του δάσους από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για φωλιές κολοκυθιού με μάφινς από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για φωλιές κολοκυθιού με μάφινς από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μπακλαβά με ροδοπέταλα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μπακλαβά με ροδοπέταλα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για παντζαροκολοκυθόσουπα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για παντζαροκολοκυθόσουπα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για κρεατότουρτα με κατσικάκι και χόρτα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για κρεατότουρτα με κατσικάκι και χόρτα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για καλοκαιρινό γλυκό με κρέμα μέντας και μπισκότα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για καλοκαιρινό γλυκό με κρέμα μέντας και μπισκότα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για τρίχρωμες πιπεριές γεμιστές με ρύζι, σταφίδες και αποξηραμένα βερίκοκα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για τρίχρωμες πιπεριές γεμιστές με ρύζι, σταφίδες και αποξηραμένα βερίκοκα από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μελιτζάνες παπουτσάκια…αλλιώς από την Μαρία ΕκμεκτσίογλουΣυνταγή για μελιτζάνες παπουτσάκια…αλλιώς από την Μαρία Εκμεκτσίογλου

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 66Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 66Η Μυρτώ μετά τις αποκαλύψεις της Αγγελικής αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον Γρηγόρη και να τον ρωτήσει γιατί το έκανε αυτό κι αν έχει μετανιώσει για το...Το κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια | Επεισόδιο 4, κύκλος 2Το κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια | Επεισόδιο 4, κύκλος 2Ο Ανδρέας προσφέρεται να βοηθήσει τον Νικολαΐδη να πάνε στην Τραπεζούντα και να ψάξουν για την Ιφιγένεια. Μετά την κηδεία του Παντελή η ομάδα των...Κεντρικό δελτίο 26/07/2024Κεντρικό δελτίο 26/07/2024Πάνω από 100 ηγέτες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Τους υποδέχεται το ζεύγος Μακρόν. Χάος στο Παρίσι από σαμποτάζ στους...Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 65Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 65Οικογενειακή σειρά σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου και σενάριο Γιώργου Φειδά. Πρωταγωνιστούν: Μάριος Αθανασίου, Ελένη Βαΐτσου, Νίκος Πουρσανίδης,...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 64Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 64Η Μυρτώ κατηγορεί την Αγγελική ότι υποκρινόταν την οικιακή βοηθό στους Μακρήδες για να πάρει πληροφορίες για το άρθρο που αποκάλυψε τον εθισμό του...Κεντρικό δελτίο 26/07/2024Κεντρικό δελτίο 26/07/2024Πάνω από 100 ηγέτες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Τους υποδέχεται το ζεύγος Μακρόν. Χάος στο Παρίσι από σαμποτάζ στους...Το κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια | Επεισόδιο 6Το κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια | Επεισόδιο 6Η Ιφιγένεια αποφασίζει να πάει στην Τουρκία να αναζητήσει το Μίλτο. Η Ρωξάνη κι ο Αριστείδης ζητάνε τη βοήθεια του Λεβί, για να ξεκινήσουν τη δουλειά...Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, Επεισόδιο 131Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, Επεισόδιο 131Οικογενειακή σειρά σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου και σενάριο Γιώργου Φειδά. Πρωταγωνιστούν: Μάριος Αθανασίου, Ελένη Βαΐτσου, Νίκος Πουρσανίδης,...