4 κότσια από κατσικάκι ΦΑΡΜΑ ΧΡΟΝΑΣ
Μυρωδικά για τα κότσια: 3 δαφνόφυλλα, κόκκους πιπεριού και μπαχάρι, ανθό αλατιού
4 μελιτζάνες φλάσκες
12 τοματίνια Lucia’s Farm
2 πιπεριές κέρατο
2κ.γ. πουρέ σκόρδου Φιλεντέμ
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ Μουστάρδα Φιλεντέμ
Για το ψήσιμο της μελιτζάνας
2 κ.σ. Ελαιόλαδο Ariston με ρίγανη
1 κ.γλ. Κουρκουμά
1/2 κ.γ. ανθό αλατιού
Για τον πουρέ ρεβιθιού
250γρ. ρεβίθια Agroland
1 κρεμμύδι ξερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
2κ.σ.ελαιόλαδο Άριστον με άρωμα ρίγανης
1κ.γ. νισεστέ ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
Λίγα φύλλα βασιλικού για πασπάλισμα
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κότσια, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους πιπεριού, το μπαχάρι και τον ανθό αλατιού. Βράζουμε για μία ώρα. Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τα ρεβίθια (τα οποία έχουμε μουλιάσει σε νερό για τουλάχιστον 6-8 ώρες) μαζί με το κρεμμύδι κομμένο στα δύο, το χυμό λεμονιού το πιπέρι και το ελαιόλαδο με άρωμα ρίγανης. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το αλάτι. Κρατάμε στην άκρη ένα ποτήρι από τον ζωμό που έβρασαν τα ρεβίθια και τα υπόλοιπα τα πολτοποιούμε με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ.
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες των 3εκ.,τις τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο με άρωμα ρίγανης, τις αλατίζουμε, τις πασπαλίζουμε με λίγο κουρκουμά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου γυρίζοντας τις μια φορά.
Όταν είναι έτοιμες οι μελιτζάνες μας, τυλίγουμε με αυτές τα κότσια, φροντίζοντας το κόκκαλο να μείνει ακάλυπτο. Για κάθε κότσι θα χρειαστούμε 3-4 φέτες μελιτζάνας ανάλογα το μέγεθός του. Με μια οδοντογλυφίδα στερεώνουμε σε κάθε κότσι από ένα κομμάτι πιπεριάς και 3-4 τοματίνια.
Λαδώνουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35’ στους 170 βαθμούς. Όση ώρα ψήνονται τα κότσια, ετοιμάζουμε τη σάλτσα με την οποία θα περιχύσουμε το πιάτο μας.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζωμό από τα ρεβίθια που κρατήσαμε, το νισεστέ αραιωμένο σε κρύο νερό και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μια πιατέλα βάζουμε τον πουρέ ρεβιθιού, τοποθετούμε τα κότσια από πάνω, περιχύνουμε με τη σάλτσα από τον ζωμό ρεβιθιού, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.