7 τομάτες μεγάλες
200 γρ. Cous Cous ΗΛΙΟΣ
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
12 γαρίδες No 2
3 κλαδάκια βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Χυμό από τις τομάτες που αδειάσαμε
Για το dressing:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κ.σ. χυμό ρόδι
Αλάτι
Πιπέρι
3 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένα
Φύλλα βασιλικού
Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες με ένα κουταλάκι και το πολτοποιούμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό από τις ντομάτες, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κουσκούς, τις γαρίδες και βράζουμε για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το σκόρδο και το βασιλικό και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και μόλις ενσωματωθούν τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Γεμίζουμε τις τομάτες με το μίγμα του κουσκούς, πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε.