400 γρ. αμύγδαλα
200 γρ. ζάχαρη
ΕκτέλεσηΖεσταίνουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να είναι ζεστά όταν πέσουν στην καραμέλα. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη έτσι ώστε να αρχίσει να καραμελώνει, αυξομοιώνοντας την ένταση για να μην καεί. Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά τα αμύγδαλα με την καραμέλα, αλλά προσέχουμε να μη μείνουν πολύ και η καραμέλα πικρίσει. Τα απλώνουμε αμέσως σε μία λαδόκολλα ή σε μία επιφάνεια σιλικόνης. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε θερμοκρασία δωματίου. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ 300 γρ. από τα καραμελωμένα αμύγδαλα για αρκετή ώρα, ώστε να δημιουργηθεί μία πηχτή κρέμα. Τα υπόλοιπα αμύγδαλα τα χρησιμοποιούμε για διακόσμηση.